Учени съобщиха куп шокиращи открития за жените и порното

Учени от САЩ и Унгария са установили, че гледането на порно филми има положителен ефект върху жените. Резултатите от изследването са публикувани от PsyPost. 
В експеримента участваха 2433 жени от САЩ и Унгария. Всяка от тях била подложена на анонимно проучване за сексуалния й живот. Психолозите искаха да разберат дали редовното гледане на порно влияе върху сексуалната активност: честотата на секса, скоростта на достигане на оргазъм и неговата интензивност и много други.
Първоначално беше известно, че по време на мастурбация порно са гледали предимно зрели жени, които са били в пременопаузален период, жени с тревожни разстройства, лесбийки и бисексуални и полиамури.
Според резултатите от експеримента се оказа, че редовното гледане на порнофилми има положителен ефект върху сексуалния живот на участничките.
Оказа се, че по време на мастурбацията им е по-лесно да постигнат възбуда и оргазъм, а самият оргазъм е по-дълъг и по-ярък в сравнение с тези, които не гледат порно.
Също така беше установено, че по време на секс с партньор, участниците, които редовно гледат порно, е по-лесно да се възбудят и оргазмът не е дошъл толкова бързо.
Изследователите отбелязват, че не са открили връзка между гледането на порно и сексуалното удовлетворение и според изследователите други фактори играят роля в този аспект.
Това проучване обаче опровергава популярния мит, че гледането на порнография е вредно за партньорствата. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *