HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Учени твърдят! Раковите клетки бягат от чесъна

Изследователи установили, че веществата, съдържащи се в чесъна, произвеждат активни форми на кислорода в раковите клетки на мозъка, като ги карат да се самоизяждат.

Чесънът е може би най-мощната храна в природата. Той е една от причините, поради която хората, придържващи се към средиземноморската диета, живеят толкова дълго и здравословно.

Установено е, че чесънът е 100 пъти по-ефективен от двата най-популярни антибиотика в борбата с болести на стомашно-чревния тракт, предизвикани от бактерии с хранителен произход.

Глиобластомата е най-разпространеният и най-агресивен злокачествен тумор на главния мозък при хората. Лечението обикновено включва химио- и лъчетерапия, които, за съжаление, убиват клетките на мозъка и дават средно ниво на оцеляване 15 месеца.

Но органичните съединения на сярата, открити в чесъна, били определени като ефективни против глиобластомата и скоро могат да се появят ефективни неинвазивни форми на терапия на рак без страничните ефекти от химиотерапията.

За да се възползваме от потенциалните противоракови свойства на чесъна, -трябва да спазваме някои правила. Трябва да разрежем и изчистим пресния чесън и да го оставим така за петнадесет минути, след което може да се използва за храна. Това време позволява да се освободят ферментите, които произвеждат противораковите съединения

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *