Училищна директорка бунтар оглави ДБГ в Дупница, ще съживява проекта на М. Кунева

Директорът на ОУ „Неофит Рилски” в Дупница Бистра Стойкова оглави местната структура на „Движение на България на гражданите”. Предишното ръководство абдикира още преди година и партията на Меглена Кунева в Дупница остана без ръководство и не осъществяваше почти никаква политическа дейност. Лидерът на ДБГ в града тогава, бизнесменът Славчо Павлов абдикира, след като от движението поеха инициативата да се обединят всички десни партии срещу ГЕРБ. Тогава той бе обвинен от съпартийците си, че ползвал ДБГ като ракета носител, за да влезе в местният парламент.

На събрание в четвъртък ДБГ е избрало ново ръководство в присъствието на областния лидер на ДБГ Силвия Велкова и председателя на националното ръководство Димитър Делчев.

Директорката на ОУ „Н. Рилски” Бистра Стойкова се определя като дясномислещ човек, който може да съживи ДБГ. Тя бе избрана единодушно за лидер.

Както “Струма” писа, Б. Стойкова единствена се противопостави на Консултативния съвет, ръководен от Пламен Галев и Ангел Христов-Геле, и отказа да ползва услугите на общинската счетоводна къща, която беше създадена по това време и фалира преди около година. Причината да се възпротиви беше, че всяко едно училище трябваше да плаща средно по 800 лв. за финансови услуги.

От миналата учебна година Стойкова води война с другите директори за сегрегацията в дупнишките училища, тъй като в нейното училище се очертават повече паралелки с деца от ромски произход.

Като нов член на партийната организация е приет и общинският съветник от ЕНП Любомир Георгиев, който зае мястото на напусналия местния парламент д-р Кирил Кирилов. Л. Георгиев работи като учител по физкултура в ОУ “Н. Рилски” и е собственик на фитнес зала.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *