Училищни автобуси без винетки возят хлапетата от Рилци и Бело поле, „Биострой“ преработи маршрутите на боклукчийските коли, за да избегнат плащане по 174 лв. на месец

Без винетки се движат ученическите автобуси до селата Рилци и Бело поле, които извозват хлапетата до и от учебните заведения в Благоевград. Това установи репортерска проверка и справка в националната ТОЛ система. Автобусът с регистрационен номер Е 0023 КН и надпис „Министерство на образованието и науката“, който вчера по обяд събра учениците от двете села, се оказа, че се движи в нарушение по главен път Е-79, който е част от републиканската пътна мрежа и винетният стикер е задължителен.

Също без винетки бяха засечени боклукчийски коли на общинската фирма „Биострой“, едното камионче с регистрационен номер  Е 4944 КТ бе в с. Бело поле, а кола Е 3652  ВТ –  в с. Зелен дол.

„Преработихме всички маршрути и колите ни пътуват по пътища, за които не е нужен винетен стикер – през Баларбаши към селата Рилци, Бело поле, Бучино, Българчево и Зелен дол“, обясни управителят на фирмата Васил Бачев и допълни: „Купихме винетки само на две коли, които обслужват селата Селище, Логодаж и останалите в тази посока, както и Покровник, Падеш, Лешко, Дебочица, Габрово. Месечната винетка за товарна кола е 174 лв., ТОЛ системата не предлага годишни за товарни коли до 16 август, затова финансово ни бе  по-изгодно да преработим маршрутите, в противен случай разходът за винетни стикери на кола ще ни струват 2088 лв.“.

От няколко дни ТОЛ инспекторите, които правеха проверки при Антените на Е-79, са преместили стоянката си при селата Бело поле и Рилци.

ЕКИП „СТРУМА“

сн. 1Вчера ученическият автобус, който извозве деца от Рилци и Бело поле до Благоевград се размина без глоба от ТОЛ- – инспекторите, въпреки липсата на винетка (сн. 2)

сн. 3,4 Боклукчийските коли на „Биострой“ вече се движат по нови маршрути, за да не се харчат сериозни суме за винетки

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *