Учители и ученици от благоевградското III ОУ мериха сили в зрелищно футболно дерби, бившият международен рефер Кр. Стоилов отсъди една дузпа и два жълти картона

Учители и ученици от благоевградското Трето ОУ „Димитър Талев“ мериха сили в зрелищен футболен двубой. Преподавателите, водени от зам. директора Васил Чолаков, който е централен нападател и капитан на отбора, и децата   излязоха един срещу друг в дълго чаканото училищно дерби, а мачът бе наблюдван от многобройна публика, изпълнила до краен предел спортната зала на училището.

Присъстващите поздрави директорът на III ОУ Михаил Спасов, който със задоволство съобщи, че с коледния базар на училището са събрани 3265 лв. в помощ на Деян Апостолов. „Аплодирайте и подкрепяйте отборите и се наслаждавайте на играта“, призова публиката М. Спасов и пожела на всички много здраве и весели празници.

Досущ като финал на Шампионска лига мачът бе изключително оспорван, равностоен, изпълнен със зрелищни  отигравания и спасявания. По този повод В. Чолаков се пошегува, че ще водят преговори с Българския футболен съюз за закупуване на системата за видеоарбитраж /ВАР/.

„Така ще станем първото училище в страната, разполагащо със системата ВАР”, поясни с характерното си чувство за хумор зам. директорът.

 Още от първите минути инициативата взе тимът на учениците с треньор учителката по физическо възпитание Румяна Станоева и те откриха  резултата. След “тактическите указания”, получени от селекционера им – преподавателят по география  Владимир Алексов, и направената смяна  учителите бързо „влязоха в релси“ и поведоха.

А емоциите на зрителите бяха повече от заразителни. Учениците бурно скандираха имената на всички играчи на терена и аплодираха изпълненията. Част от децата бяха разпънали и плакати с името на учителя по математика Стефан Стефанов, който феновете му определиха като училищния Лионел Меси. А г-н Стефанов действително демонстрира много добри футболни умения. Той вкара няколко гола, като при всяко попадение отиваше при агитката си.

Дербито ръководи лично бившият международен съдия  Крум Стоилов. Като цялото реферът нямаше много работата, защото на терена властваше феърплеят. Все пак Кр. Стоилов  се намеси на няколко пъти, като отсъди една дузпа за учениците и даде два жълти картона на учителите.

Двата отбора се раздадоха на терена и въпреки ентусиазма и спортния хъс на младежите опитът на учителите си каза думата и те победиха, но и двата тима позираха за обща снимка с плакат „Учениците и учителите на Трето ОУ са номер 1“. След последния съдийски сигнал  всички си стиснаха ръцете и си пожелаха Новата година да им носи все така положителни емоции.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *