Учителката Ани Вакъвчиева изненадващо влиза в битката за кмет на Дупница

Изненадващо досегашната общинска съветничка от ЕНП, началната учителка Ани Вакъвчиева, се регистрира за кандидат за кмет на Дупница. Така кандидатите за кметския стол в община Дупница стават 7. До последно А. Вакъвчиева държеше в тайна решението си да се яви на предстоящите избори като кандидат за кмет. Тя първо регистрира листа за общински съветници.

Както “Струма” писа, А. Вакъвчиева влезе в ОбС  -Дупница на мястото на общинския съветник от ЕНП д-р К. Кирилов, който сам напусна.

Първи за кандидат-кмет на община Дупница се регистрира в ОИК кандидатът на БСП д-р Първан Дангов. Той е бивш кмет на Дупница в периода 2003-2007 г.

Методи Чимев, който управлява града два мандата, даде заявка за трети мандат още през лятото, след като на открито събрание на партията получи доверието на присъстващите членове на ГЕРБ.

Ново лице, което влиза в битката за кметския стол в Дупница, е бизнесменът, собственик на магазини за компютърна техника, Иво Ников. Той е кандидатът на “Демократична България-Обединени”.

Излезлият от политиката преди 10-ина години бивш лидер и бивш общински съветник от „Атака” в Дупница Методи Стойнев също се цели в кметския стол. Неговата кандидатура е издигната от “Българска обединена демокрация”.

Финансистът Георги Градевски от Дупница е кандидат за кмет от партия АБВ. Доскоро той живееше в София, работил е като личен шофьор на руския посланик в България.  

Ортопедът и бивш кмет на Дупница д-р Пламен Соколов влиза в битката за кмет от Местна коалиция “Движение заедно за промяна”. Зад него застават 8 партии.

Дни преди регистрацията на коалицията “Атака” се оттегли и регистрира своя листа за общински съветници само с един кандидат – лидера на партията в Дупница, бившата учителка Любка Велинова. ПП “Атака” няма много последователи в Дупница след скандалния разрив между бившите съпредседатели Методи Стойнев и Милен Попов.

Изненадващо бившият управител на общинската болница Росен Тимчев, който твърдеше пред репортер на “Струма”, че е само вносител  в ОИК на документи за регистрация на партия “Пряка демокрация” и прави услуга на свой приятел, се регистрира като водач на листата за общински съветници. Той обаче е осъден на “пробация” за фалшива диплома, а в момента срещу него тече и разследване за безстопанственост при управлението на общинската  болница. Въпреки това е регистриран за водач на листа за общински съветници.

Репортер на “Струма” попита председателя на ОИК – Дупница адвокат Мария Чомакова не се ли изисква  свидетелство за съдимост от кандидатите за кмет и за общински съветници при регистрацията им в ОИК.

М. Чомакова отговори: “Кандидатите саморъчно попълват декларации, в които вписват дали са осъждани или не. При невярна информация те носят съдебна отговорност”.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *