Учителката с 30 г. стаж Росица Тумбева назначена за временно изпълняващ длъжността директор на СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог

Разложката гимназия СУ „Братя Каназиреви“ е с  нов директор. На поста като временно изпълняващ длъжността със заповед от вторник е назначена дългогодишната учителка по биология и здравно образование Росица Тумбева. Тя заема мястото на досегашния директор Мариана Попадийна, която  излезе в пенсия.

Попадийна е в пенсионна възраст от месец март, но остана начело на гимназията до приключване на учебната година. Тя има над 30 години стаж като учител, от които 17 е била директор на СУ „Братя Каназиреви“.

„Аз не се разделям с училището и с колегите, те ще останат винаги в сърцето ми. Радвам се, че през годините създадохме един много добър колектив не само като професионалисти, но и като хора, и вярвам, че добрите практики, които утвърдихме в училището, ще се запазят и надградят. Сега ще се отдам на семейството, защото досега бях почти изцяло ангажирана с училището и съм им длъжник”, каза Попадийна.

Наследничката й Росица Тумбева е с богат опит в  системата на образованието. Целият й 30-годишен трудов стаж е натрупан като учител в разложката гимназия. Освен отдадена на училището и учителската професия Росица Тумбева е и защитник на правата на колегите си. Тя е председател на Общинския координационен съвет на СБУ и през годините на синдикална дейност винаги се е борила за поддържане и подобряване условията на труд, повишаване качеството на учебната дейност, обучението и възпитанието на децата и учениците.

През 2018 година благодарение на активната работа на общинската структура под ръководството на Тумбева на ниво община за учителите, работещи в сферата на средното образование, бе договорено увеличаване на минималните размери на средствата за представително и работно облекло. Същата година Росица Тумбева бе удостоена с приза „Синдикалист на годината“. За постигнати високи резултати, личен принос, всеотдайност и професионализъм в синдикалната дейност и организиране и укрепване на СБУ през 2018 г. тя бе наградена със златна значка и грамота.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Иван

    Айде Златанов срещу определение неща веднага ще изфабрикува ееин хубав нагласен конкърс и които иска, разбира се пикитически член, ще стане Директор

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *