Учителка дойде да си вземе дипломата от ЮЗУ и си спретна импровизирана абсолвентска с компания приятели

Учителката Диана Карчева дойде да си вземе дипломата от ЮЗУ „Н. Рилски” и си спретна импровизирано абсолвентско тържество с група приятели. Вчера малко преди обяд младата преподавателка, която вече официално е бакалавър по „Предучилищна и начална училищна педагогика”, пристигна, придружавана от четирима свои близки, в благоевградския университет и макар и без тога, носеше официалната черна шапка, която завършващите слагат при дипломирането си.

„С оглед на пандемията и мерките за безопасност, най-вероятно няма да има церемония по дипломирането, затова дойдох да си взема дипломата и избрах днешния ден, защото беше най-удобен за мен и приятелите ми”, сподели Диана от випуск 2019 т. на Факултета по педагогика.

Тя разказа, че е избрала да учи в Благоевград, защото се влюбила в града и университета от пръв поглед. „Реших да уча ПНУП /Предучилищна и начална училищна педагогика/, защото исках животът ми да има някакъв смисъл и аз като учител да имам принос за развитието на хората, в случая на децата. Щастлива съм, че избрах Югозападния университет и имах възможността да се уча от изключителни учени и специалисти като доц. д-р Траян Попкочев. Той ни подкрепяше изключително много във всички ситуации, включително и в трудните, за което изказвам сърдечните си благодарности”, каза абсолвентката, решила да надгражда знанията си с магистратура. А думите й за отношението на преподавателите намериха пряко потвърждение.

Тъй като пред Учебен отдел имаше опашка от първокурсници задочници, дошли да се запишат, деканът на факултета доц. д-р Янка Стоименова лично съсейства на Диана да взе дипломата си. Така, щастлива и развълнувана с официалния документ за висше образование в ръка, учителката хвърли шапката си във въздуха, снима се с приятелите си и отидоха да се почерпят.

Любопитното е, че Д. Карчева работи още от втори курс и има вече тригодишен учителски стаж в столичното 123-о СУ, а през новата учебна година ще бъде класен ръководител на четвъртокласници.

„Мога да кажа, че си намерих работа много лесно, още повече че директорът на моето училище подкрепя младите учители”, призна педагожката и изтъкна, че комуникацията с децата, пряката връзка с тях е най-важното нещо. „В този смисъл дистанционната форма за мен е компромисен вариант и не би трябвало да бъде опция, освен за ученици, които са в чужбина и искат да запазят образованието и обучението си в България”, категорична бе учителката и допълни, че не се притеснява от присъствената форма и няма търпение на 15 септември отново да влезе в класната стая.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *