Учителка, нахапана от бездомно куче в парк Бачиново, заведе дело срещу общината

Учителката по немски в Езиковата гимназия в Благоевград Вера Кацарска заведе дело срещу общината, след като бе зверски нахапана от бездомно куче. Искът е заведен по Закона за задълженията и договорите за деликт увреждане, като претендираното обезщетение е в размер на 5000 лв.

Вчера се проведе първото заседание по делото в Районен съд – Благоевград, на което пострадалата учителка бе представлявана от адвокат Констанца Рупова, а общината – от главния юрисконсулт Валентина Спасова. След обсъждане на доказателствените искания бяха допуснати до разпит свидетели, което ще стане в следващото заседание през месец май.

Учителката Вера Кацарска е нападната от безстопанствено куче на 8 ноември миналата година в парк Бачиново, при заведение „Гъбата“. Псето се нахвърлило върху нея в гръб и я захапало по задните части. Учителката изпитала жестока болка, децата в парка се разпищели от ужас и се разбягали. Раната била обработена от лекар, на пострадалата е направена инжекция срещу тетанус и са й изписани антибиотици. Докато се провеждало лечението, тя била в отпуск по болест, наложило й се да посети и психолог заради уплахата и психическата травма, която преживяла. Специалистът й препоръчал да прави разходки по алеята за Бачиново, като тя взимала със себе си придружител, тъй като изпитвала страх от кучета.

На 16 ноември, докато била с приятелка в парка, се появила цяла глутница бездомни кучета. По това време наблизо имало автомобил на общината със служители от охраната. Вера Кацарска отишла към служебната кола, почукала на прозореца и се обърнала към охранителите с думите: „Аз бях нахапана преди седмица, какво правят тези бездомни кучета в парка?”. Служителите й отговорили, че това не зависи от тях, и продължили да си гледат в джиесемите. Безразличното им поведение мотивирало допълнително учителката по немски да заведе дело срещу общината за непозволено увреждане.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *