HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Учителка от Петрич първият кандидат за независим депутат от Пиринско

Учителка от Петрич е първият кандидат за независим депутат на предстоящите местни
избори. Членове на Инициативния комитет /ИК/ за издигането й се появили миналата седмица в РИК – Благоевград, но се оказало, че документите им не са напълно окомплектовани и групата била върната на поправителен.
Най-късно до 17.00 часа днес първите ентусиасти за избори 2017 в Пиринско трябва да донесат липсващите образци на нотариално заверени подписи на лицата, участващи в създаването на инициативния комитет, и удостоверение за новооткрита банкова сметка, ако желаят техният човек да се гмурне в изборната надпревара за парламентарния вот на 26 март. До 21 февруари те трябва да донесат в РИК подписка с минимум 1000 гласа, които подкрепят издигането й.
За да стане част от следващия парламент, дамата, за която засега се знае само, че е учителка и се казва Соня, трябва да получи около 17 000 гласа, сочат предварителните разчети на експертите. Точни данни не може да се дадат, защото не е ясно каква ще е избирателната активност.
На миналите избори един от петимата независими кандидат-депутати в страната бе внукът на поета от Банско Никола Вапцаров, но на него не му достигнаха около 16 500 гласа и със събраните по-малко от 500 той успя само да впише в биографията си фактът, че е бил кандидат за депутат.
Докато РИК – Благоевград изчаква инициативните комитети да се престрашат и да се регистрират, тя успя да увеличи числеността си от 17 души с още 6-има: 2-ма експерти на заплати от по 640 лв. и 4-ма технически сътрудници с възнагжраждение от 460 лв. Техните договори влизат в сила от днес, а изтичат до 14 дни от обявяване на резултата от изборите за народни представители. Заверено копие от решенията за назначаването им с копие от личните им карти заедно с банковите им сметки ще бъдат качени днес един етаж по-нагоре – в кабинета на новия областен управител Валери Сарандев, за подпис, след което РИК – Благоевград вече може да заработи с пълния си капацитет. Пикът преди самите избори ще е 21 февруари, когато е и крайният срок за регистрацията на кандидатдепутатските листи.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. иван

  е първият кандидат за независим депутат на предстоящите местни
  избори.=====

  И как точно е “депутат”, пък на местни избори? На местните избори не са ли общински съветници, а депутатите – на избори за Народно събрание?

  алюююю, Струмааа…..нещо бъркате властите.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *