Учителки в Коларово събраха бивши съученици от набори `70 и `71 на емоционална среща сред вековните кестени под Беласица

Над 60 бивши съученици се събраха на вълнуваща среща 33 години след завършването на основното си образование в село Коларово, община Петрич. Бившите възпитаници на СУ „Васил Левски“ от набори `70 и `71 пристигнаха от различни краища на страната и чужбина. Вълнуващата среща се състоя в комплекс сред вековните кестенови гори в подножието под Беласица, свято място близо до черквата „Свети Великомъченица Неделя“.

Организатори на събитието бяха настоящи учителки в Коларово, които в момента преподават в същите класни стаи, които прекрачили с вълнение за първи път преди 40 години. Началната учителка в СУ „В. Левски“ Ирина Димитрова изпълни тежката задача да издири телефоните на своите съученици от набор `70, а колежките й Гергана Илиева и Валентина Кличурова, учителка в село Скрът, община Петрич, поканиха съвипускниците си от набор `71.

Специален гост на емоционалното тържество бе бившата класна ръководителка на една от паралелките Любка Панкова, която в момента е директор на СУ „В. Левски“ – Коларово.

С много емоции приятелите от детинство си спомниха за строгите, но справедливи учители, които не само ги обучали, но с мъдростта си им дали и първите ценни уроци за живота. Специално от Англия пристигна Божидар Алексов, а Петър Парабачев долетя от Франция. Всички с вълнение си спомниха за отминалите безгрижни ученически години.

С тостове за здраве и още дълги години да се веселят на обща трапеза продължи тържеството, което присъстващите запечатаха за спомен с телефоните си, за да споделят вълнуващата среща със своите семейства. На раздяла посребрелите съученици си обещаха срещите да бъдат всяка година в пълен състав.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *