Учителят по музика В. Миленков и негови ученици зарадваха жителите на град Рила с впечатляващ рок концерт

Учителят по музика Васил Миленков и негови ученици зарадваха жителите и гостите на град Рила с впечатляващ концерт в залата на местния музей. Той бе организиран по повод вчерашния Световен ден на музиката и събра голям брой почитатели на рокендрола и класически песни за китара.
Любопитното е, че В. Миленков, който е учител в благоевградското IV ОУ и живее в Рила, всяко лято провежда лятно музикално училище в дома си. Там преподавателят обучава ученици, включително и от столицата, идващи за ваканцията при роднини в планинското градче, а сега част от тях се изявиха на сцената.
Най-малкият участник в групата, второкласникът от столичното 115-о ОУ Боби, изпълни отлично няколко руски песни. С хитове на Митко Щерев и “Бийтълс” концерта откри гимназистът в ПМГ – Благоевград Божидар, а публиката бурно аплодира младите таланти, доставили много радост и настроение на присъстващите.
С възгласи “Бис, бис!” на сцената повторно бе извикана деветокласничката в музикалната паралелка на НХГ Мария Стефанова, която впечатли с рок вариант на песента “Пустото лудо и младо”. Съученикът на Мария Кирил Иванов също показа истински професионализъм. Докато свиреше парче на английската рок група “Енимълс”, една от струните на китарата му се скъса. Това обаче ни най-малко не попречи на изпълнението, деветокласникът и учителят си смениха китарите в движение и продължиха изявата си.
Самият Васил Миленков акомпанираше на учениците и зарадва публиката с виртузно изпълнение на прочутия любовен романс за китара. Изключително емоционален бе финалът, когато на сцената излезе Георги Бастаджийски – един от първите ученици на В. Миленков от 1996 г., и всички заедно изпяха “Нека бъде светлина” на Васко Кръпката.
Участниците в концерта получиха заслужени похвали и публиката настоя в най-скоро време преподавателят пак да организира и да ги зарадва с такъв музикален празник.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *