Учител, полицай и адвокат 2 г. изнасилвали момиче

Шестима души, сред които гимназиален учител, полицай и адвокат бяха обвинени в Косово за това, че в продължение на две години са изнасилвали малолетно момиче, което е било принудено и да направи аборт, съобщи косовската прокуратура, цитирана от dnes.bg.

Случаят с момичето от Западно Косово шокира страната, последваха дебати в парламента за статута на жената в това много консервативно общество.

Президентът на Косово Хашим Тачи нарече случая „трагичен и чудовищен“.

Шестимата обвиняеми, сред които и гинеколог, са обвинени за сексуално малтретиране, злоупотреба с власт и предизвикване на бременност чрез сексуално насилие, се казва в съобщението на прокуратурата.

Порталът за разследвания Insajderi разкри случая през февруари. Става дума за момиче, което през 2017 г. е било на 16 години. Изнасилванията са продължили и през 2018 г.

Insajderi посочва, че през 2017 г. учителят встъпил в сексуални отношения с момичето, обещавайки му брак. Когато то разбрало, че учителят е женен и има деца, то съобщило на полицията.

Полицаят, пред когото момичето разказало за случилото се, го заплашил, че ще разкаже на родителите му за връзката с учителя, ако момичето не ходи четири пъти седмично с него в хотел, което се случвало през цялата 2018 г.

След като момичето забременяло, през януари 2019 г. полицаят го завел в Прищина, за да направи аборт.

Адвокатът, който бил назначен на момичето,  също го изнасилил, както и и гинекологът, посочва същият източник.

Прокуратурата не разкри подробности за останалите двама души, обвинени за изнасилванията на 18-годишното днес момиче, пише хърватският „Ютарни лист“.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *