Фактологическа грешка забърка името на известна бизнесдама в инвестиция с хазарт в Дупница

Уточнение

По повод статията, поместена в „Струма“ на 07.02.2019 г., озаглавена „Дупница става Лас Вегас! Съдружничка на бизнесдамата Ваня Червенкова открива нова игрална зала“, е допусната фактологическа грешка и инвестицията е приписана на столична фирма, в която участва Надежда Богоева в съдружие с Али Могамедович Алиев, и като свързано лице е посочена бизнесдамата Ваня Червенкова. От фирмата пожелаха да направят следното уточнение, с което напълно се разграничават от въпросната инвестиция, тъй като  хазартът изобщо не е в профила на тяхната дейност. Редакцията публикува уточнението и поднася извиненията си за причиненото неудобство:

„Интеркапитал груп“ АД осъществява дейност под търговската марка „Cashterminal“ /www.cashterminal.eu/ от 30.09.2009 г. и предлага на българския пазар иновативна технология за събиране на сметки и изпращане и получаване на пощенски парични преводи. Дружеството е с капитал 3 850 000 лева. Реалните собственици на капитала са гражданите на Руската федерация Али Магомедович Алиев, Ансар Казбегович Мазаев и българската бизнесдама Ваня Димитрова Червенкова. Представляващ дружеството е Надежда Емилова Богоева – изпълнителен директор, по договор за управление и контрол. 

Дружеството е доставчик на платежни услуги и работи в съответствие с разпоредбите на Закона за платежните услуги и платежните системи. Притежава лиценз от БНБ за агент на международната платежна система на „Paynetics“. Притежава индивидуална лицензия за извършване на пощенски парични преводи на територията на Република България под номер 3-015/27.06.2014 г.

Към настоящия момент на територията на страната работят над 1100 терминални устройства „Cashterminal“ и 500 касови приложения, изцяло собственост на компанията.

„Интеркапитал груп“ АД притежава патентовани в Патентно ведомство на Република България лого и марка с названието „Cashterminal“ под регистрационен номер 79919. От 08.10.2013 г. „Интеркапитал груп“ АД е сертифициран производител на терминални устройства за целия Европейски съюз, за което притежава Сертификат LVD-13-000-(2-13-774)-041.

През 2018 г. дружеството придоби Публичен статут и е под регулацията на КФН.

„Интеркапитал груп“ АД, както и неговите собственици и директори, никога не са имали интерес към инвестиции в хазартния бизнес, както и към инвестиции в казина.

С дружеството, което на българския пазар оперира под търговската марка „WINBET“, „Интеркапитал груп“ АД има подписан договор, по силата на който събира суми от клиентите на „WINBET“ за попълване на клиентски акаунти.

С уважение:

Надежда Богоева,

изпълнителен директор на

„Интеркапитал Груп“ АД

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *