Факултетът по изкуствата на ЮЗУ „Н. Рилски” набира таланти за студенти с онлайн конкурс

Факултетът по изкуствата към Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград избира таланти чрез онлайн конкурс за кандидати в областите на изкуствата. Участниците трябва да представят свои материали или изяви под формата на заснети с телефон, камера, фотоапарат, уебкамера и други технически средства, както и информация за собствено име, бащино име, фамилия, град по местожителство, завършено средно образование /или дали предстои да се завърши през настоящата година/, къде е завършено средното образование /или къде ще се завърши/, имейл, адрес и телефон за връзка.

Изпратените  материали ще бъдат оценявани от комисии по съответните изкуства и науки за културата. Спечелилите първо, второ, трето място и поощрителни грамоти ще могат да се запишат за учебната 2020/2021 година в съответната област на изкуствата или науките за културата, по които се провежда обучение във Факултета по изкуствата в Югозападния университет “Неофит Рилски”.

Талантите в областта на музиката имат възможност да се изявят, като представят две музикални изпълнения, различни като жанр и характер. За специалностите “Педагогика на обучението по изобразително изкуство” и “Мода” материалите са рисунка или серия от рисунки (до 5 бр.), включващи натюрморт, пейзаж, портрет, фигурална композиция – по избор, изпълнени с живописни или графични материали и техники; или модни скици (до 5 бр.) на тема “Абитуриенти”. За „Културология” се изисква  есе /по зададена тема/. Рекламен клип за културен туризъм върху паметници на културното наследство или рекламен клип за събитие от културния живот или културните индустрии. За „Телевизионно, театрално и киноизкуство” условието е монолог, басня, откъс /по  избор/, етюд или танц /по избор/ – за „Актьорско майсторство”, „Българска народна хореография” и „Съвременна хореография”.

Кандидатитве в областта на „Филмова и тв режисура”, „Филмов и тв монтаж”, „Филмово и тв операторство”, „Аудиовизуални изкуства и продуцентство в развлекателните индустрии” могат да избират между клип, филм, документално наблюдение, друг вид материл, 5 фотографии от следните теми: природа, репортаж, портрет, архитектура, сценарии.

Срок за изпращане на материалите: 29.05.2020 година.

Припомняме, че в момента тече и конкурс за есе на български или английски език по общо 8 теми, като най-добрите ще получат право да се обучават в различни специалности на Филологическия факултет.

Природо-математическият факултет пък организира безплатно онлайн състезания с формат на матура по математика и природни науки (биология, география и химия) във вид на електронен тест, който учениците решават от вкъщи. На база получените резултати ще бъдат изготвени поименни сертификати, които дават възможност на зрелостниците да кандидатстват във всички специалности в Природо-математическия факултет на Югозападния университет. Резултатите от състезанията се признават за равностойни на кандидатстудентски изпит по съответните матуритетни предмети и оценките от тях участват с по-висок коефициент на тежест при балообразуването в сравнение с оценките на матурите.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *