Фалстарт на делото срещу ексболничния шеф Р. Тимчев, съдебен заседател се разболя

Пореден фалстарт на делото срещу бившия управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев. Вчера в 10 ч. трябваше да стартира делото срещу него в Районен съд – Дупница за безстопанственост по времето, когато бе управител на общинската болница, но един от двамата съдебни заседатели е представил в сряда болничен лист.

Съдия по делото е Маргарита Алексиева. Тя отложи заседанието за декември. На делото бяха призовани петима свидетели да дадат показания.

Делото срещу Р. Тимчев трябваше да стартира още през 2019 г., но тогава от съда върнаха документите в прокуратурата с мотив неточности в някои от събраните доказателства.

В обвинителния акт се твърди, че Р. Тимчев е злоупотребил с 25 000 лв. по време на управлението на болницата. Има изредени 31 доказателства за извършени престъпления от него, в това число продажбата на два апарата за хемодиализа за 10 000 лв. единия, както и че с дебитната карта на болницата зареждал личния си автомобил си с гориво, плащал е хотел в Гърция, където е бил на почивка. Той е обвинен и че е подписал договор с мобилен оператор преди договорът с друг да е изтекъл, от което болницата е претърпяла загуби…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *