Фатално привличане: Защо му допадате?

От дълго време са ясни нещата, които привличат неудържимо мъжете към нежния пол – аромат, извивки, глас, начин на движение … Но нека чуем какво казват учените за биологичната причина.

Има мистериозна сила, която привлича мъжете към жените и обратно. Тя е завладяваща, фрустрираща и абсурдна. Увлекателно е, защото всички научаваме невероятната сила на тези импулси и искаме да разберем какво стои зад тях.

Тревожно е, че дори да знаехме отговора на този въпрос, нямаше да знаем какво да правим с тази информация. И това е абсурдно, защото историите за секса и обяснението на всички механизми на най-големия източник на удоволствие са като откриване на магически трик: когато знаеш как нещо работи, магията и удоволствието изчезват.

Погледнете само един документален филм за сексуалния отговор на човека, който представя всички етапи на сексуална възбуда, до най-малките детайли: разширяване на зениците, зачервяване на шията и лицето, приток на кръв към гениталиите, бързо дишане …

Обективно, изброените параметри са също толкова вълнуващ, колкото и посещението при зъболекар. За щастие има учени, които са готови да свършат цялата тази тежка работа за нас в техните лаборатории. Въпреки че признаваме, че откритията понякога са противоречиви, информацията, която предоставят, често може да ни просвети.

Тайните на харесването: 90-60-90

Първият естествено възникващ въпрос е: какъв тип тяло на жена привлича най-много мъжете? Изследвания, основаващи се на идеята, че импулсите на пещерния човек до известна степен са останали в мъжката психика и до днес, сочат, че мъжкият пол е програмиран за определени пропорции на женското тяло, по-специално гръдната обиколка, талията и бедрата на 90-60-90.

Смята се, че фигурата на часовник е неустоима, защото символизира плодовитостта и е известно, че мъжете са задвижвани от импулса да оплождат възможно най-много репродуктивно способни жени. Въпреки това, днес можем да заключим, че мъжете са много по-сложни същества, отколкото изглеждат на пръв поглед.

А именно австралийските учени са открили, че анкетираните мъже предпочитат пропорциите на тялото, които са по-близки до реалните мерки на средния австралиец от 25 до 44 години.

Авторите на това изследване посочват, че въпреки факта, че жените в списание Playboy са станали по-популярни през последните 40 години, вкусът на австралийците се е променил в обратна посока.

Повече от един фактор

Разбираемо, пропорциите сами по себе си не могат да обяснят напълно ритуала на чифтосване в човешката раса. Теглото също играе важна роля. Например в социално обеднели общества, където има недостиг на храна, закръглените жени се считат за идеал за красота, здраве и привлекателност.

Но дори и в развитите страни е по-вероятно мъжете да бъдат привлечени от жени под психологически стрес. Обяснението се крие във факта, че когато хората са изправени пред проблем, те гравитират към по-зрели сексуални партньори. По-високият индекс на телесната маса при жените показва зрялост, сила и способност за контрол.

Трябва обаче да се отбележи, че мъжът, в момента, в който стресът изчезне, ще започне да се обръща към жените с мерки на модели.

Невидими сигнали

В търсене на идеален партньор мъжете и жените излъчват сигнали, които обикновено са невидими за окото и не са наясно. Например, изследователите са установили, че мъжете са по-привлечени от женския глас във високи тонове, отколкото от тези, които са тихи и гладки и че жените, които говорят така, се считат за преобърнати.

И докато мъжете виждат жените с висок глас като потенциални партньори, останалите жени ги разглеждат като конкуренция. Друго проучване потвърди тази теория. А именно, креспонденти имали задача да оставят гласови съобщения на непознати мъже. Винаги, когато са смятали, че е красив мъж, те несъзнателно извисявали гласа си, пише ubavinaizdravje.mk.

Миризмата на секс

Тестването на обонянието от американски учени разкри, че повечето мъже предпочитат миризмата на жена преди овулация. Не само, че този аромат им харесва най-много, но и смятат, че жената, която го излъчва, е много по-привлекателна.

Просто казано, готовността за оплождане е един от най-силните сексуални двигатели за мъжете. Учените казват, че жените са в състояние да интерпретират определени сигнали за имунната система на мъжете от телесната им миризма и че точно преди овулацията те предпочитат партньори, чийто имунитет е различен от техния.

Обяснението на това явление вероятно се крие в усилията на бъдещите потомци да получат по-широка степен на устойчивост към различни заболявания.

По-окуражаващи прозрения

Понякога науката предлага някои резултати, които можете да приложите в живота. Например, носете червено. Доказано е, че този цвят засилва възприемането на женската красота. (Изключение е остарялото твърдение, че червеното червило прави жената особено секси, тъй като проучване показа, че неутралните нюанси подлудяват мъжете).

Освен това най-сигурният начин да бъдете привлекателни в същото време е усмивката! Освен ако не сте мъж. В този случай изобщо не се смейте. Нищо не разбирате? Според научно проучване, щастливото лице на жената привлича мъжете най-сексуално.

Но жените изобщо не реагират на изразите на щастие по лицето на мъжа. Най-много ги привлича изражение на гордост по лицето на мъжа. Малко странно е, че и двата пола класират изражението на лицето доста високо по скалата на сексуалното влечение.

Реалността е по-сложна от науката

Въпреки най-новите научни постижения, е ясно, че резултатите от сложната област на мъжко-женските отношения трудно могат да бъдат приложени в ежедневието. А, ако най-накрая беше открита формулата за намиране на идеалния партньор …

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *