Фейсбук война срещу новоназначения наместник поведоха жители на Горна Козница в разгара на карантината

В разгара на карантината жителите на малкото бобовдолско село Горна Козница поведоха в социалната мрежа война срещу новоназначения кметски наместник Валентин Арсов. По-голяма част от 45-те жители на селото са на страната на бившия кметски наместинк Светла Василева.Те не желаят да ги управлява човек, който не е живял в селото, визирайки Валентин Арсов, който е назначен на този пост от кмета на община Бобов дол  Елза Величкова.

От името на несъгласните с назначението Антоанета Димитрова формулира аргументите против Арсов:” Против Валентин  Арсов сме, защото доскоро имаше друг кмет и всички в селото подкрепиха кметицата на Бобов дол, за да си остане същият кмет. Сега, 2 месеца след изборите, по незнайни причини махнаха стария кмет и назначиха този, който не е от селото. Той е пенсионер и земеделски производител към една кооперация тук, в Горна Козница, която е на един общински съветник от Кюстендил – Валери Йовев. Съпругата му също работи в кооперацията, тя е пенсионерка и е секретар на читалището в селото, за което също има подадени сигнали, че няма никаква дейност, но пак й отпуснаха от Общинския съвет 10 300 лв. И сега се правят в селото на всемогъщи,  разбиват врати, сменят ключове, а жената, която има ключ от пенсионерския клуб и работи там, живее точно до новия кмет. Постоянно звъним в общината и подаваме сигнали направо на кметицата, но никой не ни обръща внимание. Хората събират подписка и искат да протестират, но за момента не е разрешено, иначе казаха, че ще застанат пред кметството и няма да ги пуснат. Много са ядосани на г-жа Величкова, кметицата на Бобов дол. Как можа да назначи този за кмет, и защо не дойде да ги попита хората в селото кой искат да ги управлява. Как преди изборите направи събрание, а сега не можа да се допита до хората за избора на кмет. Старият наместник Светла Василева заяви, че повече няма да заеме този пост след тези циркове, но има други достатъчно образовани и млади хора в селото. Съсредоточи цялата власт и пари, които има в селото в едно семейство, редно ли е?”, пита Антоанета Димитрова.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Валентин Арсов с въпрос с какво е предизвикал гнева на жителите на селото: “Във всяко село има проблеми. Навсякъде има мръсотия и недоволни. Упрекват ме, че съм сменил бравата на лекарския кабинет. Аз нямам ключ от вратата на пенсионерския клуб, през която се отива до лекарския кабинет. Затова смених бравите, за да може като дойде личният лекар, да му отворя кабинета, а не да стои отвън. Всички помещения се водят на мен, аз трябва да имам ключ от тях.

Роден съм в София, но от години живея в Горна Козница, откъдето е съпругата ми. Кореняк софиянец съм и си нямам село. Грижа се за хората тук, на всички купих маски за лице със собствени средства и им ги занесох по домовете. Пазарувам им лекарства, тъй като често пътувам до Бобов дол и Дупница. Правя каквото мога да им помогна в този труден период.

Аз съм пенсионер по болест. Последната ми месторабота беше като  управител на ресторант – вагоните в БДЖ. След като ги закриха, не съм започвал друга  работа. Обвиняват ме, че съм арендатор на земя, но това не пречи да съм и кметски наместник. Отглеждам череши”, обясни Арсов.

Пред “Струма” кметът на община Бобов дол Елза Величкова заяви по повод настроенията в с. Горна Козница: „Каквото и да правят, няма да върна на работа бившия кметски наместник Светла Василева. Тя не работеше. Близките й непрекъснато пишат злостни коментари в социалните мрежи, непрекъснато ми звънят по телефона… Що се отнася до дейността на читалището, отидете да видите само каква етнографска изложба има. Каквото и да правят, Валентин Арсов си остава кметски наместник”, категорична е Елза Величкова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. GEORGI

    Въпрасната Антоанета Димитрова е дъщеря на Светлана Василева, нормално е да е така активна заради смяната на кметския наместник, но хората които знаят защо е премахнат стария кмет са по въдпитани и не казват нищо за да не оронват престижа на Светла. Но явно истината трябва да излезе наяве за да спре тази война.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *