Фермер оцеля при катастрофа след литър вино и половинка ракия, кръвната му проба показа 4,2 промила

Досъдебно производство за шофиране в нетрезво състояние е образувано срещу фермер от с. Блажиево, община Бобошево, за шофиране след употреба на алкохол. Резултатът от кръвната проба, взета на 43-годишния Росен Борсучки на Трифон Зарезан, показала, че той е седнал зад волана с 4,2 промила алкохол.

Същия ден Борсучки пътувал с джип „Нисан“ от Блажиево за село Грамаде, където заедно с брат си Асен отглеждат стадо крави. Той изтървал управлението на колата и я преобърнал по таван край пътя. Джипът бил толкова смачкан, че се наложило да се намесят огнеборци, които рязали ламарините, за да извадят шофьора, който се отървал невредим.

На мястото пристигнали пътни полицаи и екип на Спешен център – Дупница. Борсучки бил толкова пиян, че не бил в състояние да му бъде направен тест с дрегер. Пред униформените той заявил, че преди да седне зад волана, е празнувал Трифон Зарезан с приятели и изпил около литър вино и половин литър ракия.

Срещу Росен Борсучки е образувано досъдебно производство за шофирано в нетрезво състояние. Отнето му е свидетелството за правоуправление на МПС.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *