Фермер от Дупница осъден за закана за убийство към кметски наместник

Фермер от Дупница е осъден за закана за убийство на кметски наместник. Съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница осъди на 8 м. затвор с три години изпитателен срок Асен Георгиев от Дупница.

Той е налетял с нож в ръка срещу кметския наместник на село Бадино, община Бобошево, Георги Георгиев в момент, в който му прави забележка за безстопанствени крави, разхождащи се в селото, и се заканил, че ще го убие.

Свадите между двамата са от години, а се оказа, че и кметският наместник Г. Георгиев, и Асен Георгиев са фермери, отглеждат стада от крави. Двамата не могат да разделят пасищата около селото, за да изхранват животните, които отглеждат, коментират съселяните им.

Както”Струма” писа, миналата година джип и лек автомобил, оставени пред къщата на кмета в с. Бадино, бяха опожарени. Кметският наместник в този момент бил в Дупница.

Вчера кметският наместник Г. Георгиев заяви пред “Струма” , че днес го викат в полицията в Дупница относно палежа на автомобилите му. Все още не е разкрито кой е драснал клечката на двете возила.

В с. Бадино живеят постоянно около 30-ина души.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА  

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *