Фермер от Канада свидетелства за НЛО

На 1 септември 1974 г. фермерът Едвин Фър извършвал селскостопански дейности в имота си, близо до градчето Лангенбург в провинция Саскечуан, Канада.

Докато се предвижвал с малкия си трактор, той видял странен металически отблясък на фона на слънцето. Когато се приближил забелязал метален сферичен обект, въртящ се около оста си, над един от блатистите водоеми в полето. От обекта се спускало нещо като металическа тръба, чийто край се потапял във водата.

Едвин осъзнал, че е свидетел на нещо абсолютно необичайно и бил обзет от ужас.

Той успял да избяга обратно към трактора, но двигателят не запалил.

През това време сферичният обект се издигнал във въздуха, преместил се встрани и той видял още четири такива сферични обекта в небето, въртящи се около осите си. Един по един те се издигнали нагоре, задържали се за известно време на по-голяма височина, след което отлетели.

Всичко продължило около 15 минути. Фермерът открил сферични кръгове в посевите – рингове от слегнали се към земята стръкове, а в центъра им и около тях, стръковете били изправени. Той не усетил нито топлина, нито миризма на гориво.

Данните с резултатите от огледа били изпратени в Националния съвет за научни изследвания в Отава. Около месец след това от там изпратили отговор, че не могат да  кажат дали случаят е свързан с близка среща от трети вид, защото сведенията били недостатъчни.

Същия месец Центърът за изследване на НЛО в Илинойс изпратил специалист във фермата, който не намерил основание да оспорва показанията на Едвин Фър и смятал, че фермерът казва истината.

През септември 2017 г. журналистът Марк Мелнюк взел интервю от вече 79-годишния Едвин Фър и от пенсионирания полицай Рон Морър, разследвал случая. И двамата потвърждават събитията от 1974 г., които обаче остават загадка и до ден днешен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *