„Фиат” и „Мерцедес” катастрофираха в Благоевград заради контейнер за смет на кръстовище

Две коли се сблъскаха на пътя за Бачиново заради контейнери за смет, поставени директно на пътното платно и ограничаващи видимостта на шофьорите. Инцидентът стана малко преди 12 часа вчера на улица „Зора”, в непосредствена близост до централното управление на ЮЗДП в Благоевград.

На излизане от паркинга на кооперацията под управлението лек автомобил „Фиат Пунто” с благоевградска регистрация прави ляв завой и е ударен от „Мерцедес”, движещ от парк Бачиново към центъра на града. На мястото пристигнаха две полицейски патрулки и органите на реда снеха показанията на водачите на двете моторните превозни средства.

За щастие катастрофата се размина само с леки материални щети, огънати калници и ламарини, но  живущи в съседство бяха категорични, че това е поредното ПТП в този  участък.

„Проблемът са двата контейнера, сложени на улицата от двете страни на паркинга. Заради тях излизащите коли нямат видимост нито нагоре, нито надолу по улица „Зора“ и много често стават подобни инциденти. Многократно сме сигнализирали община Благоевград за опасността, създадена от контейнерите, но досега никой не е взел мерки“, разказаха  хора от кооперацията.

Те изразиха и недоволството си, че в района няма нито една пешеходна пътека и децата им пресичали улицата с риск за живота и здравето си.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. КАТ-а

    И неправилно поставени контейнери, и, още повече, неправилно паркирани коли до кръстовища на по-малко от 5 м. преди и 10 м. след кръстовище, са предпоставка за ПТП. Но никой не санкционира селяндурите, които са виновни за това!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *