Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ципура – 2 средно големи
горчица
150 мл готварска сметанаестрагон
черен пипер
солкаперси – за декорация
зехтин
магданоз
1/2 връзка чесън (4 – 5 скилидки)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Внимателно филетираме рибата. Намазваме от двете страни с пестото, приготвено от пасираните магданоз, зехтин и чесън. Поставяме рибата върху кухненска хартия с кожата надолу и печем за около 10 мин във фурната. През това време приготвяме соса, като кипваме 2-3 с.л. дижонска горчица със 150 мл готварска сметана и малко вода до получаване на нужната гъстота. Овкусяваме с малко естрагон и сол и черен пипер на вкус. Поднасяме филетата риба върху още топлия сос и декорираме с каперси.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *