Филип Киркоров и Алла Пугачова – милион червени рози за една любов, предсказана от Ванга

Какъв е статистическият шанс да се ожениш за кумира си, в когото си влюбен още като малък? Няма нужда да се впускаме в сложни математически изчисления, за да знаем, че е много, много малък, направо нищожен. Но не и нулев.

Още от 70-те години в московския дом на артистичното семейство на Бедрос Киркоров – българин от арменски произход, и руската му съпруга се купува всяка новоизлязла плоча на дивата на руската естрада Алла Пугачова. Седемгодишният им син Филип знае всичките й песни наизуст, но „Арлекино“ му е най-любима и когато я пее, имитира жестовете и изражението на лицето на изпълнителката. Толкова е обсебен от „какичката“, че разправя наляво-надясно как, като порасне, ще се ожени за нея, на което всички отвръщат със снизходителна усмивка. Кой да подозира, че хлапето не си фантазира и че един ден наистина ще се ожени за може би най-популярната и обичана руска певица?

Алла и мъжете

Пугачова е жена, която с изключителната си харизма успява да заплени мъже на всяка възраст. Приписват й много връзки и романси, но официалният брой на мъжете в живота й е пет. Засега.

И Алла, като всяко момиче, мечтае от малка да се омъжи за принц от далечна земя. Може да се каже, че първият й брак е горе-долу с такъв. Младежът, на когото казва „да“ през 1969 г., не е благородник на кон, но затова пък е литовски цирков артист, а в онези години за съветските граждани трите балтийски републики са ерзац на западния свят, за който могат само да мечтаят. Алла приема фамилията на мъжа си, Орбакас, а от просъществувалия им пет години брак се ражда дъщеря й Кристина Орбакайте, която по-късно ще стане не по-известна певица от знаменитата си майка. Разделят се без скандали и спорове за попечителство през 1973 година. Днес двамата бивши съпрузи са добри приятели и колеги.

И ако първата любов е романтична и силна, то втората любов на Алла започва кърваво. Буквално. По време на вечеря в ресторант сдобилият се с известност покрай филма си „Местожителство“ режисьор Александър Стефанович я моли да му остави автограф с пожелание в неговия лексикон. Алла написва: „Това е кръвта на Алла Пугачова. А в кръвта ми е да пея“. След което, за ужас на присъстващите, порязва палеца си с нож и изстисква няколко капки кръв върху листа. Бракът й с режисьора продължава от 1976 до 1980 г. Този път раздялата е грозна, а драматичното бракоразводно дело, по време на което двамата делят имуществото си карфица по карфица и не спират да се обвиняват в кое от кое по-унизителни неща, се точи цели две години.

С третия си съпруг разписват под натиска на комунистическата партия. Секретарят на районния комитет на КПСС заплашва, че няма да пусне Алла в чужбина, ако продължава да живее без брак с концертния директор и продуцент Евгений Болдин. Когато след разговора с другаря Светик се прибира вкъщи, побеснялата от гняв Алла се провиква още от вратата на Болдин: „Взимай си паспорта, отиваме в гражданското“. Бракът, сключен през 1985-а, продължава рекордно дълго  – цели осем години.

И така стигаме до съпруг номер 4.

Упорството като превозно средство по пътя към сърцето

В края на 80-те Филип Киркоров вече е завършил музикалното училище с пълно отличие и името му все по-често се споменава с възхищение в средите на шоубизнеса. През 1988 г. току-що е основан „Театърът на песента на Алла Пугачова“, чиято цел е да организира концерти с млади таланти от целия Съветски съюз. Филип неистово иска да е сред избраниците, но някак все не попада в полезрението на популярната певица. Съдбовният миг на чаканата цял живот среща настъпва, когато поетът Иля Резник го представя на Пугачова. Тя се държи делово и хладно, но се съгласява да го включи в програмата на театъра. По време на гастролите из страната дивата продължава упорито да го отбягва, а той сто пъти по-упорито да ходи по петите й и да прави всевъзможни щуротии, за да я впечатли. Поведението на почти двуметровия дангалак е толкова крайно на моменти, че започва да предизвиква насмешливи коментари от страна на музикантите. На Филип обаче не му пука от подигравките по негов адрес и става още по-изобретателен и дързък в ухажването си. Пугачова обаче си остава все такава непревземаема крепост.

Ще минат няколко години, преди стените на крепостта да се пропукат.

Признанието 

На 22 ноември 1993 г. Филип решава да отиде на концерта на приятеля си Саша в Младежкия дворец само защото разбира, че на него ще пее и самата Пугачова. Ето ти нов сгоден случай да я види. След концерта в двореца е организиран банкет, за който Филип си спомня: „Оглеждам се – пълно с гости, артисти, певци, а в далечния край на дългата маса – тя, Алла. Решавам да се престоря, че разписвам автографи с надеждата, че тя ще ме забележи. Алла обаче не реагира, емоции – нула. Усещам как ми кипва отвътре, зарязвам въображаемите автографи и се отправям към мястото й. Заставам пред нея и казвам: „Обичам ви“. Отговорът, който получих, направо ме шашардиса:

– Щом обичаш, ожени се.

– Кога? – едва успях да изрека.

– На 15 януари.

 А ето как са протекли събитията след признанието в любов в спомените на Алла: „На другия ден вече бях забравила за случката. Филип обаче беше схванал погрешно шеговития ми отговор и като се започна едно звънене по телефона, едно пращане на рози… Всеки ден получвах по две рози повече от предния. В един момент ми писна и реших да се срещна с него, за да му обясня, че така повече не може. Поканих го в ресторант, а той още със сядането ми заявява: „Казах каквото имах да казвам. Сватбата ще е в Загорск“. Какво нахалство, помислих си аз. Станах и си тръгнах. Отвън обаче се спрях и се замислих. И мислих, мислих цели 20 минути. Ама какво ми ставаше! Не можех повече да продължавам да отблъсквам така хората. Върнах се в ресторанта, погледнах Филип и казах: „Добре“. Мислех, че никога нямаше да го обикна толкова, колкото той мен, и даже му го казах. На което той отвърна, че ще стане неговото. И стана. С времето го обикнах, даже по-силно“.  

Милиони червени рози и една златна карета с три коня

Когато разбира за намеренията на сина си, майката Виктория е пред инфаркт. И дума не иска да чува, че Филип ще се ожени за тази жена. „Това ли искаш – да станеш един от стоте й любовници?!“, крещи тя, скубейки коси. „Да – тросва й се Филип – искам да бъда 101-ият“.

На 13 януари 1994 г. Филип пристига пред дома на обожаваната жена в позлатена карета, теглена от три коня. Алла се качва и разкошният впряг ги откарва до малък ресторант, където само шепа близки приятели присъстват на годежната церемония. Два месеца по-късно, на 15 март, каретата е заменена с черна „Чайка“, която откарва бъдещите младоженци до службата за бракосъчетания. Всичко се случва толкова бързо и в такава потайност, че даже 23-годишната дъщеря Кристина научава от пресата, че се е сдобила с нов пастрок (който между другото е само с 4 години по-голям от нея).

Въпреки крайно негативните обществени настроения към този необичаен съюз, Киркоров не може да бъде по-щастлив. Сбъднало се е пророчеството на Ванга! Семейството още живее във Варна, когато заради сериозен здравословен проблем родителите водят малкия Филип при петричката пророчица. Ванга не само „вижда“, че детето ще оздравее и че ще събира тълпи от хора около себе си, но и че ще се ожени за първото момиче, което види, щом си отидат вкъщи. Филип спи по целия обратен път до дома, а когато отваря очи,  водещият на предавания по телевизията фестивал „Златния Орфей“ тъкмо обявява изпълнението на следващата участничка – Алла Пугачова.

Ето каква всъщност е историята:
Бедрос Киркоров – бащата на Филип Киркоров, издава, че синът му е бил много болнаво дете и всички му вещаели кратък живот, но Ванга го спасила.

От ефира на руската тв програма “На самом деле” веднъж той разказва за своите срещи с Ванга. За да търси помощ, той ходил при пророчицата три пъти. Отначало нещата не потръгнали. Бедрос чувал, че леля Ванга е голяма пророчица, но изобщо не вярвал на това. Нещо все пак го глождело.

Отишъл в Петрич от любопитство и да провери какво ще му каже. Запознал се с момиче, което също искало да влезе при известната пророчица. Двамата отишли до дома на гадателката, правейки се, че много са загрижени.

Ванга, която имала навика да излиза и да казва кой да влезе и кой не, обаче веднага заявила на двойката, че са измамници и не ги пуснала в дома си. Направо ги скастрила, като започнала силно да вика, че са дошли с измама и й губят времето. Тогава Бедрос вече започнал да вярва в силата на пророчицата.

Второто му посещение при Ванга било доста по-успешно и години след първото. По това време Киркоров старши имал проблеми със силна болка в крака, която докторите не успявали да излекуват и направо се бил отчаял. Ванга му казала как да се избави от проблемите си и му рекла още, че той пак ще се върне при нея. Бедрос Киркоров не вярвал, че ще може да се оправи, но това се случило.

 След години обаче той наистина се върнал при Ванга, когато го застигнала голямата беда. Синът му Филип заболял, когато бил 10-годишен. Варненският арменец не уточнява точно какво е заболяването, но става ясно, че някои дори го определяли за смъртоносно. Тогава Бедрос решил за трети път да отиде при Ванга и сега най-искрено да я моли за помощ.

Лечителката му назначила необикновено лекарство – морски зърнастец (известен още и като суперхраната облепиха или ракитник) със зехтин.

По това време в района на Петрич растението се отглеждало в околностите като култивиран продукт и дори го изнасяли за чужбина. Изобщо не било трудно да се намери и да се накисне в зехтин. Речено-сторено, и започнали да дават на малкия Филип странния илач. Скоро момчето се вдигнало на крака и започнало пак да прави бели.

Бедрос Киркоров разказа още, че Ванга предвещала и бляскаво бъдеще на 10-годишния тогава Филип. Тя казала на бащата, че не само ще се излекува от болестта, но и че ще стане много популярен. Тя го виждала метафорично, покачен на планина, на висок връх, и държащ някаква пръчка, която по-късно Бедрос изтълкувал като микрофон, пише “Слава”.

Самият Филип Киркоров си спомня, че всъщност решението да се отиде при Ванга било взето от майка му.

“Имаше много неприятни усложнения, състоянието ми беше направо критично, а отвсякъде родителите ми явно са получавали различни съвети, майка реши да отиде при Ванга. Петричката врачка й казала няколко неща. Първо я успокоила, че с мен всичко ще бъде наред”.

Киркоров твърди, че Ванга казала на родителите му: “Детето ще отвори очи с облекчение съвсем скоро. Тогава първата жена, която се изправи пред погледа му, ще стане негова съпруга”. Сякаш по чудо аз отворих очи, излекуван по време на предаване на „Златния Орфей”. Всичките ми роднини бяха в кухнята. На екрана видях Алла Пугачова, която пееше. По-късно разбрах, че и тя е дошла неочаквано на фестивала. Всички тогава коментирали: “Как може руснаците да пратят на Орфея напълно неизвестна певица”.

Майката Виктория действително се поболява след сватбата. И въпреки че в крайна сметка дава благословията си на младоженците, умира месец по-късно.

Мечти за бебе и успех по западен модел

Киркоров е единственият мъж досега, във вярност и обич към когото Пугачова иска да се врече пред бога. Затова младоженците заминават за Йерусалим, където сключват църковен брак. Двойката прави всичко, което е по силите на един мъж и една жена, за да имат дете, но Алла така и не може да забременее. Решават да пробват ин витро процедура и понеже в Научния център по акушерство в Москва им дават надежда, Алла прибързано слага каруцата пред коня, обявявайки, че прекратява кариерата си, защото ще става майка за втори път. Бебе обаче няма.

Междувременно ангажират Алла в предизборната кампания на Борис Елцин, понеже, както изглежда, е на път да загуби изборите в полза на лидера на компартията  Зюганов. В деня на изборите обаче камерите услужливо показват как най-обичаната певица на нацията прави отметка в бюлетината срещу името на Елцин. Така в рамките само на час Пугачова успява да обърне избирателната активност в полза на бъдещия демократичен президент. Финансовата инжекция, която семейството получава след изборите (ясно откъде!), им позволява да излезе от предхождащите парични затруднения. Сдобиват се с имоти, джакузита, салтанати, навсякъде ги приемат с отворени обятия, публиката го обожава, пеят заедно, печелят конкурси и награди…

Животът им изглежда като сбъдната мечта. Но за амбициозния и талантлив Киркоров това не е достатъчно, за да бъде на сто процента щастлив. Той е навсякъде и работи като луд. Иска западна кариера като тази на Мадона. Или поне като на идола си Рики Мартин.

Не поглеждай наляво!

Това е основното правило в семейство Пугачова-Киркоров, което се предполага, че Филип нерядко е нарушавал. И само да уточним – не става въпрос за пресичане на улицата, а за сексуални предпочитания. Жълтите издания обичат да приписват на Филип фразата: „Обичам необвързващия секс и искам да мога да спя с когото искам – и надясно, и наляво“. Колкото и странно да звучи обаче, не настоятелните слухове за хомосексуалността на Киркоров стават причина за края на брака. Всъщност и до ден-днешен не се знае кое камъче е преобърнало колата. Най-тиражираната версия е, че бракът им е бил проформа – само за пиар. Близки до семейството обаче категорично отричат това.

Най-логична обаче е версията, че Алла вече не може издържа нервните изблици на популярния си съпруг, които са зачестили с времето. А и любовният й интерес вече се е прехвърлил върху друг обект – младата звезда на руския шоубизнес, комика и певец Максим Галкин.

Този път ще е последен

Пугачова познава съпруг номер 5 още от времето, когато ходи в гърне – покрай честите гостувания в дома на родители му. През 2001-а Алла и вече научилият се да ползва тоалетната Галкин се събират като дует за изпълнението на песента „Да бъдеш или не“, в която се пее: „Бъди мое момченце, пухкаво зайченце, мъничко детенце!“. Веднага след официалния си развод с Киркоров през 2011-а Пугачова се омъжва за „пухкавото зайченце“ и твърдо заявява, че този път ще й е за последно. Максим е на 35, а тя – на 62, но пък изглежда като нова след няколкото освежаващи пластични операции в Германия. Специалистите по репродуктивна медицина сътворяват планини от чудеса, за да направят Максим и Ала биологични родители. Резултатът е забележителен – две години след венчавката се появяват близнаците Хари и Лиза, които са износени от сурогатна майка.

„Няма друга кралица, равна на Алла“

За Киркоров бракът му с Пугачова остава единствен. Запитван дали няма да има друга жена в живота му, той е категоричен, че Алла е била и ще остане завинаги единствената кралица, достойна за любовта му. Това, че няма жена до себе си, обаче не му пречи да стане баща. С помощта на сурогатна майка през 2011 г. се сдобива с дъщеря, която кръщава Алла-Виктория в чест на бившата си съпруга и майка си. А през 2012-а се ражда синът му Мартин-Кристин, кръстен, разбира се, на Рики Мартин. 

Днес 53-годишният Киркоров продължава успешната си кариера, но този път на по-умерени обороти, за да има достатъчно време за децата си и стария татко Бедрос.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *