Топ теми

Филип Морис Интернешънъл: Разработихме нови опаковки със стилен дизайн

При производството и контрола на качеството във всички фабрики на компанията по света се прилагат едни и същи високи стандарти за производството на бездимните продукти, уверяват от компанията

Катя Йорголаки е ръководител оперативни дейности по обслужване на клиенти за пазарите от Югоизточна Европа. Тя управлява функционалните звена за обслужване на клиенти в Гърция, Румъния, България, Хърватска и Словения, Кипър и Малта от представителството на Филип Морис Интернешънъл в Атина. Йорголаки ръководи производствения екип на фабриката “Папастратос” – дъщерното дружество на “Филип Морис” в Гърция в продължение на почти 5 години. Преди това е била ръководител на веригата за доставки за “Папастратос”. През 2017 г., наред с отговорностите й на мениджър производствени процеси, тя ръководи с голям успех преструктурирането на фабриката за цигари “Папастратос” – най-голямата в Югоизточна Европа, в производствен център за продуктите без дим. 

Филип Морис Интернешънъл разработи нов дизайн на опаковките на тютюневите стикове, които се употребяват с устройството за нагряване на тютюн IQOS. Toва заяви директорът на оперативните дейности в Югоизточна Европа Катя Йорголаки. Новите опаковки на бездимните продукти постепенно ще заменят старите и вече се предлагат в няколко държави като Германия, Швейцария, Португалия и Гърция. Очаква се до края на годината да бъдат пуснати и в останалите страни като България, в които се продава устройството IQOS, допълни Йорголаки.

 Основната идея, която стои зад новия дизайн, е да има еднаква визия на опаковките във всички пазари, а също по-голямо сходство между опаковките на стиковете и устройството IQOS – едно и също усещане за елегантност, изчистена визия и минимализъм за всички елементи, свързани със системата за нагряване на тютюн. „Искам да подчертая, че дизайнът на опаковките е обновен, така че да отговаря на последните визуални тенденции, но запазваме напълно качеството на продуктите и вкусовете, които пълнолетните потребители вече познават”, добави шефът на операциите.Качеството на продуктите с нагряване и контролът във всички фабрики по света се запазва на високо ниво, уверяват още от компанията.

Филип Морис Интернешънъл въвежда непрекъснати подобрения в продуктите и производствените процеси въз основа на наученото в организацията и на обратната връзка от потребителите. „Използваме стандартизиран подход във всички производствени обекти на компанията. Така гарантираме, че в производствения процес и в процеса на контрол на качеството във всички наши фабрики се прилагат едни и същи високи стандарти”, заяви още шефът на операциите.  Това осигурява постоянно добро качество на крайния продукт – бездимните тютюневи изделия, независимо от производствения център, където те са произведени.

Относно контрола на качеството на производството на стиковете, от компанията заявиха, че поддържат контакт с всички пазари, а от там се опитват да са в постоянен контакт с потребителите, за да получават навременна обратна връзказа евентуални дефекти и непрекъснато да подобряват качеството на продуктите си. Ако потребител съобщи за дефектен тютюнев стик и изпрати на местния филиал снимка на опаковката, то от компанията могат да проследят опаковката до производствената линия и да установят дори точния час на производство, след което се предприемат незабавно необходимите действия за подобрение на контрола.

Изделията на Филип Морис Интернешънъл за устройството с нагряване на тютюн IQOS се произвеждат в Швейцария, Италия, Гърция и Русия,като в момента се модернизира и фабриката в Отопени, Румъния.  Изделията се изнасят за над47 пазара, в които се продава устройството, а потребителите по света са над 7 милиона. Около 60% от изделията, произведени в „Папастратос“ – фабриката на Филип Морис Интернешънъл в Гърция, са предназначени за японския пазар. Там близо 17% от пушачите са спрели цигарите и са преминали на бездимната алтернатива IQOS и търсенето на пазара е огромно. Останалите стикове от гръцката фабрика се продават в България, Гърция, Холандия, Франция, Испания и други държави.

През 2018 г. Филип Морис инвестира над 300 млн евро за модернизацията на фабрика в Гърция „Папастратос“ , която след 87 годиниспря производството на цигари, за да произвежда само тютюневи стикове за бездимна употреба.  Благодарение на новите технологии фабриката има капацитет за производство на 10 000 тютюневи стика на минута. За да гарантират доброто качество на продукцията, във фабриката се прилагат производствен процес, който е значително по-сложен от производството на цигари. Основната разлика, с изключение на комплексния характер на самия продукт, е в продължителните много строги проверки на качеството. На различни етапи от производствения процес се осъществяват различниконтроли – от автоматизиран контрол на производствената линия до лабораторни анализи, така че още преди пускането на пазара да бъдат спазвани високи стандарти за качество. Процедурите за контрол отпроизводствената линия до освобождаване на партидата отнемат повече от един месец.

Материалът е публикуван с подкрепата на “Филип Морис България”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *