Финал на балните фиести в Пиринско! 22-ма абитуриенти от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово преминаха по червения килим, отличници на випуска са М. Воденичарова и Г. Спахиев

Абитуриентите от випуск 2021 на училището в Хаджидимово отпразнуваха завършването си и сложиха край на балните фиести в Пиринско. Младежите, които подготвяха бала си още от есента на миналата година, няколко месеца бяха изправени пред опасността да не изживеят празничната нощ заради Ковид ограниченията. Облекчаването на  мерките обаче позволи тържеството все пак да се проведе с традиционната пищност, красиви тоалети и прически, лъскави и атрактивни автомобили. Щастливи, с широки усмивки и много настроение, дванадесетокласниците огласиха улиците на Хаджидимово, а празничната вечер започна с  обиколки на тържествено украсени автомобили с надути клаксони.

Двадесет и двама абитуриенти минаха според традицията по червения килим. Той бе опънат по главната алея на градския парк, където се състоя и дефилето. Със стилни рокли, красиви прически и хубав грим се откроиха дамите на бала. Тази година те заложиха на по-семпли и изчистени тоалети, като, разбира се, имаше и изключения. Най-красивите принцеси следваха модните тенденции и се появиха с ефирни и прозрачни материи, дантели, сатен и шифон. Голяма част от тях наблегнаха и на детайлите – цветя, камъни и дантели, разположени в горната или долната част на роклята. Красиви аксесоари и дизайнерски бижута блестяха и събираха погледите на всички, докоснали се до магията на абитуриентски балове 2021 в Хаджидимово.

Момчетата пък бяха заложили на костюми по последен писък на модата, допълнени от официални обувки, папийонки, луксозни часовници и очила. Много красота, стил и изящество лъхаше от тоалетите, прическите, цялостната визия на двойката абитуриенти Милка Воденичарова и Георги Спахиев, които са сред най-изявените възпитаници на училището. През годините отличниците на випуска завоюваха множество успехи и покоряваха връх след връх. Те стават част от звездния отбор на старши учителя по БЕЛ Заприна Глушкова през 2017/2018 г. и до днес постигат повече от впечатляващи резултати. Милка е носител на 32 награди от национални и международни конкурси, форуми в областта на българския език и литературата, а Георги на цели 39, като наред с това и двамата са отличени със стипендия от МОН за талантливи деца.

„Работата с тях тръгна спонтанно. Те изявиха желание, включиха се в отбора на моите таланти и продължихме напред. Разбраха, че най-важно е да си ум в България, да останеш тук и по ботевски да се бориш за нея”, сподели Заприна Глушкова по повод Милка и Георги и им пожела „на добър час” и да следват мечтите си.

Още преди преминаването по червения килим,  близки, роднини и приятели се стекоха, за да поздравят вече завършилите училище млади хора. На финала класът се събра за обща снимка, с мощно отброяване до 12 огласиха парка на града, след което отпразнуваха завършването си в хотелски комплекс.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *