Фирмата наемател на летището край Сапарева баня забрани влизането на МПС-та, в интернет се надига гневна вълна от въпроси: Какви интереси се обслужват и кой си пълни джоба от общинския имот?!

Фирмата наемател на летището край Сапарева баня „Жирикоптер България” забрани влизането на МПС-та в него.

В неделя са поставени обозначителни табели за забрана за влизане на моторни превозни средства, защото обектът се облита.

Бившето военно летище край Сапарева баня се използваше като място за денонощни дрифтове от любители на високите скорости. 

След като се разбра, че летището вече не може да се използва за екстремно каране на автомобили, в социалните мрежи започна полемика защо и кой е отдал под наем единственото място в близост до София, където може да се кара на воля. Какви са интересите около летището и кой си пълни джоба са част от въпросите в социалната мрежа.

Както „Струма” писа, на свое заседание общинските съветници през 2020 г. взеха решение 89 дка от летището, което е общо 170 дка, да се отдаде под наем за 10 г., като фирмата наемател ще плаща наем по 351 лв. на декар за месец за целия терен от 89 дка, който ползва, или общо 4212 лв. за година.

Както „Струма” писа, преди седмица на летището бе заснето новото реалити шоу на бившия тв синоптик Емил Чолаков, за което тв продуцентът е платил за ползването на летището на  фирмата наемател.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

4 Коментара

 1. Hoqta za struma

  Struma kenefa negramoten nemogat da pishst i smqtat

  Struma kenef jalt porachkov usran mirizliv
  .
  Za 10lv serat mirizlivi laina

  Отговори
 2. Х

  Бакалски сметки на мазна амбалажна хартия у коопмагазина… Трети клас ви липсва.

  Отговори
 3. Вуте

  Пише , че наемът е 351 лв на месец за декар. 351 лв на декар на месец Х 89 дка = 31239 лв на месец. За една година сумата е 374868 лв. Ако са го отдали за толкова пари … Браво! Ако Струма греши- да се поправи!

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *