Фирмата на Айше Вакльова от Краище „Балкантранс-2009” поема обществения превоз в община Белица, „Мусала 2004” – сметосъбирането

Фирма „Балкантранс-2009“ ЕООД, представлявана от Айше Вакльова от село Краище, най-вероятно ще поеме междуселските и междуградски пътнически превози в община Белица през следващите пет години. Дружеството е единствен кандидат по обявената от  местната администрация обществена поръчка за извършването на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската и областна транспортна схема, съгласно утвърдените маршрутни разписания, която е на стойност 540 хил. лв. без ДДС, или 648 хил. лв. с ДДС.

Общо седем са линиите, включени в обществената поръчка, които фирмата е декларирала, че е в състояние да обслужва. Предложената от нея цена се равнява на прогнозната стойност по обществената поръчка. Комисията все още не е излязла с решение за избор на изпълнител, но като единствен участник и ако отговаря на условията на възложителя, дружеството най-вероятно ще бъде избрано за изпълнител.

Седемте маршрутни разписания са структурирани  така, че да осигурят максимално удобство за хората, ползващи обществен транспорт. Помислено е и за учениците, които се обучават в административния център. Едно от маршрутните разписания по линията Белица – Краище – Дагоново и обратно ще се изпълнява само в периода на учебно време от 15 септември до 30 юни и е съобразено с началото на учебния процес, така че децата да са навреме на училище. Има маршрутни разписания, които се изпълняват в определени дни от седмицата, но са целогодишни. Според проектодоговора всяка от страните има право да прекрати предсрочно договора при неизпълнение на условията по него. Община Белица като възложител може да поиска прекратяване и в случай на промяна на маршрутните разписания от утвърждаващия орган и ако изпълнителят не се съгласи да ги изпълнява.

Още една обществена поръчка на община Белица е с почти сигурен изпълнител. Това е поръчката за сметосъбирането и сметоизвозването в общината, по която кандидатът отново е един, и това общинското дружество „Мусала 2004” ЕООД, което и към момента се грижи за чистотата в община Белица. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 900 000 лева без ДДС. Ценовото предложение на общинската фирма все още не е отворено, а датата за това предстои да бъде обявена. 

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *