Фирмата на бизнесмена Иван Давидков от Симитли с нова обществена поръчка

Фирмата на бизнесмена Иван Давидков от Симитли „Вантроник“ ЕООД, която през април месец бе избрана за изпълнител на  обществената поръчка на община Банско за изграждане на пешеходен мост над река Глазне, е избрана за изпълнител и на втория етап за изграждане на подходите към моста – рампи и стълби. Фирмата е била единственият кандидат, подала документи за участие в процедурата.

Вчера е подписан и договорът за възлагане на обществената поръчка, която е на стойност 11 987,82 лева с ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 20 дни, като се предвижда коригиране на договореното време в случай на неблагоприятни атмосферни условия.

Фирмата бе изпълнител и на първия етап – изграждането  на самия мост. Стойността на обществената поръчка бе за 89 773, 69 лева с ДДС. „Вантроник” отново бе единствен кандидат за изпълнител.

На мястото, където е изградено съоръжението, и преди това имаше мост, който бе отнесен от наводнение преди около две години. Още тогава от община Банско поеха ангажимент да  възстановят моста, за да има връзка между улица „Глазне”, която минава по протежението на едноименната река, и отсрещната страна, както и да изградят подпорни стени в участъка на Банско, където имаше само земнонасипни диги.

Фирмата на Давидков бе избрана през 2017 година и за изпълнител на друга обществена поръчка на курортната община – за поддръжката на уличното осветление на Банско и светофарните уредби. Тя бе на стойност 190 944 лева и със  срок от две години, който изтича тази година, и в момента тече нова процедура по избор на изпълнител.

Фирмата е и част от консорциума  ДЗЗД „Корект строй Банско“, избран за изпълнител на новата детска градина в града, чиято първа копка бе направена през октомври месец миналата година. Стойността на обекта е малко над 1 млн. лева  

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *