HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Фирмата на ексобщинския съветник Спас Ненов в черния списък! 20 000 лв. събра РИОСВ

20 000 лв. глоби събра РИОСВ – Благоевград от 121 проверки на фирмите в областта през първите 2 месеца на годината.

Акт за установяване на административно нарушение беше наложен на „Гомсил” ООД в гр. Благоевград, която има цех за производство на гумени и силиконови уплътнители, но не контролира концентрацията на вредни вещества в отпадъчните газове, изпускани в атмосферния въздух. Актове получиха още новозагорската „Сорико“ ООД – оператор на депо за неопасни отпадъци, в местността Седръч в Разлог, както и фирмата на бившия общински съветник в Благоевград Спас Ненов – „Еви и Бети“ ЕООД, и „Стандарт ойл груп“ ООД  в Благоевград – за неводене на отчетност по чл. 135 от ЗУО.
Санкционирани са още Борис Драгнев от с. Скрът – за неизпълнение на предписание, дадено по реда на Закона за опазване на околната среда, и Ибрахим Бекиров от с. Дебрен – за ловуване на водоплаващ дивеч в нарушение на извикванията на Закона за биологичното разнообразие.
„Ники метал“ ЕООД, с. Черниче, община Симитли, ще плати 1000 лв. за това, че не е изпълнила задължението си да съхранява едногодишни записи от видеонаблюдение на площадка в гр. Добринище, на която работи, а 2000 лв. е санкцията на ЕТ „Румен Гюльов“ от гр. Гоце Делчев – за неводене на отчетност на отпадъците.

„Еко 5 пелет“ ЕООД в гр. Добринище е със санкция от 5000 лв. за отказ да класифицира отпадъците от дейността си, а смолянската “Оникс 2014” ЕООД отнася глоба заради установено повторно неправомерно изхвърляне на отпадъчни води в река Струма. Със замърсяване на водната артерия на Пиринския край са свързани и глобите, съответно от 1000 и 1500 лв., на санданските “Стоун – 2002” ООД и “Бетон“ ЕООД.

„Кам и Кам“ ООД в гр. Симитли и софийската „Маргемин“ са с глоби от по 2000 лв. за неспазени различни разпоредби на Министерството на околната среда и водите.

Със Заповед №26 на директора на РИОСВ – Благоевград бе спряна дейността на ЕТ „Универсал – Нано Божидаров“ – гр. Петрич, докато не изчисти и подреди площадката си, на която събира излезли от употреба МПС.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *