HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Фирмата на общинските съветници Д. Урдев и В. Миладинов в оспорвана битка за саниране на кметството в Благоевград

10 фирми и сдружения от цялата страна се конкурират за обществена поръчка кой да санира сградата на община Благоевград. Вчера комисия начело с юриста в кметството Никола Радойчев отвори офертите и стартира процедурата по допускане на участниците до финала с отваряне на ценовите оферти.

Четири са благоевградските фирми – това са „Династрой“ ООД на благоевградските общински съветници Димитър Урдев и Васил Миладинов, „Глаболгарстрой“ – Благоевград АД с управител Михаил Гюлеметов, ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“, ръководена от Пепи Петрунов, и „Елитстрой“ АД на Изабела Георгиева и Васил Георгиев. Кюстендилската фирма „Булплан инвест“ ООД на съдружниците Николай Йосифов, Антоан Стоянов и Димитър Делийски също е сред кандидатите да санират кметството в Благоевград, както и три софийски фирми – „Ърбън грийн“ ЕООД с управител Дарин Лашков, регистрирана преди 4 г. с капитал от 130 лв, „Инфра роудс“ ЕООД на Антон Арнаудов и „НСК София“ ЕООД на Светлин Владимиров.

Сред участниците е и „Агрон груп“ ЕООД, с регистрация от 2014 г. в Несебър и капитал от 200 лв., на собственика Светлин Владимиров. Единственото обединение сред кандидатите е ДЗЗД „Ерма строй“ на фирмите „Ерма билдинг“ ЕООД и „Евастрой“ ООД. Според данните в търговския регистър собственичката на „Ерма билдинг” ЕООД Руска Митева е регистрирала дружеството на 27 юни със 100 лв. капитал и седалище в Пловдив. Партньорът й Георги Иванов от „Евастрой“ ООД е със 7 години опит, фирмата му е със седалище в с. Гелеменово, община Пазарджик.

Прогнозната цена на строителните дейности по санирането на сградата на кметството в Благоевград е 2 775 666,17 лв. без ДДС, или 3 330 799,40 лв. с ДДС, а финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“.

Очаква се до месец комисията да излезе със становище дали всички оферти отговарят на изискванията на възложителя и дали някоя от фирмите ще бъде отстранена заради несъответствие. Едва тогава ще се отворят ценовите оферти, чиято тежест за определяне на крайния победител е 60% от всички критерии.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *