Фирмата на тотомилионера Н. Динков-Нинджата поканена да ремонтира тротоарните настилки в Благоевград срещу 220 хил. лв.

Фирмата на тотомилионера Николай Динков-Нинджата „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД е с покана да представи оферта за ремонт на тротоарните настилки в община Благоевград за период от 12 месеца. Дружеството на Н. Динков, който е зет на кмета на Симитли Ап. Апостолов, заедно с конкурентната фирма „Диана 7“ ООД на Георги Шимбов бяха отстранени през август от обществена поръчка със същия предмет на дейност.  Обявената през лятото обществена поръчка бе прекратена със заповед на кмета на 12 август и в нея подробно са описани пропуските и на двамата претенденти в техническите предложения, въз основа на които никой не стигна до финала на публичното състезание.

Мотивите на комисията да отстрани „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД от поръчката през август бяха, че предложеният гаранционен срок по част „Пътна“ от 6 години надвишава допустимия гаранционен срок, посочен в изискванията на възложителя, а именно 4 г. По същия показател, но заради гаранционен срок от 1 година, който е под минимума от 2 г., посочен от възложителя, бе отстранена и „Диана 7“ ООД, която печели аналогичната поръчка на община Благоевград от 2012 г. насам.

Ценовата оферта, предложена завчера от поканената „ВИП Трейд енд Билд“ ЕООД, е 183 213,41 лв. без ДДС, или 219 856,09 лв. с ДДС, което е със 144 лв. по- малко от обявения маскимален финансов ресурс от общината в размер на 183 333,33 лв. без ДДС, или 220 000 лв. с ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *