Фирма “Артекс” замесена в скандала с Рилските езера – синът на собственика нагазил в “Близнака”

Архитектурно-строителната компания “Артекс Инженеринг”, в сгради на която собственици на луксозни апартаменти на занижени цени са станали председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и правосъдната министърка Цецка Цачева, не за пръв път изпъква в публичното пространство със скандал.

Синът на основателя на компанията арх. Пламен Мирянов, Пламен Мирянов-младши, който е и архитект на въпросната жилищна кооперация “Летера” на ул. “Латинка” в столичния кв. “Изток”, в която Цветанов се е сдобил с апартамент, вбеси природозащитниците като поруга една от националните реликви – парк “Рила”. 

Миналата година младият арх. Мирянов влезе в новините, след като поведе хорото от повече от 400 танцьори. Макар идеята на скандалния строителен предприемач да бе заснемането на рекорд за Гинес, някои от танцьорите нагазиха в езерото “Близнака”, въпреки че влизането във водите им е абсолютно забранено.

Изявата в националния парк “Рила” предизвика огромен обществен отзвук, а Министерството на екологията незабавно наложи санкции на виновниците, размътили водите на едно от Седемте рилски езера. Глобените, сред което бе и архитектът на ВИП-блокчето с апартамента на Цветанов, “олекнаха” с по 10 хил. лева. Тогава той си призна за грешката в медиите и си плати, обяснявайки, че единствено е искал да популяризира природата на България и затова е снимал клипа.

Освен Пламен Мирянов-младши, цялата фамилия е ангажирана със семейния бизнес в прочулата се покрай сделките с Цветан Цветанов и Цецка Цачева “Артекс Инженеринг”, става ясно от официалноя сайт на строителната компания. Неин изпълнителен директор е съпругата на собственика арх. Весела Мирянова, а служител е й дъщеря й Лили Мирянова. По професия тя е литератор и е ангажирана с писането на текстовете, представящи компанията в интернет и публичното пространство, пише Пик.

От няколко години, след като фирмата се разраства, строителната фамилия се установява в кв. “Изток”, но апартаментите им са разпръснати из всичките сгради – “Летера”, “Веселина” и “Виделина”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Лори

    Смешна работа …. какво подкарахте хората?! Какви скандали и какви пет лева?! Вие нормални ли сте? В коя държава живеем, боже, боже

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *