Фирма на сина на кюстендилския съдия Красимир Бамбов – Янислав строи мини ВЕЦ над Сапарева баня

Фирма на сина на кюстендилския съдия Красимир Бамбов – Янислав, ще строи мини ВЕЦ над Сапарева баня. Както „Струма” писа, магистратът, който нашумя с освобождаването на Братя Галеви за изборите през 2009 г. и с това, че вкара Златистия в затвора, беше пенсиониран с почетен знак преди 2 дни.

Янислав Бамбов като управител на фирма “Германея  ЕКОЕЛ” ООД е поискал от общината в Сапарева баня да закупи право на строеж върху имот 500 кв.м в курортното селище Паничище. Мотивът, който е изложил в молбата за закупуване на имота, е изграждане на мини ВЕЦ на водопровода от реките Скакавица и Валявица над Сапарева баня. Янислав Бамбов се позовава на Закона за енергетиката и иска имотът да му бъде продаден без търг или конкурс. Цената, определена от лицензирания оценител Владимир Владимиров, е 20,50 лв. на кв.м.

На заседанието на ОбС на 25 април общинските съветници ще решат дали да дадат съгласието си или не за продажбата на общинския имот за строеж на втори мини ВЕЦ над Сапарева баня.

Имотът се намира до Азотната станция на Паничище. Любопитното е, че фирмата е регистрирана на 25 юли 2008 г. с основен капитал от 5000 лв. на адреса на Общинска администрация в Сапарева баня –  “Германея” №1. Дейността й е свързана с изграждане на минивецове на река Скакавица. Собственици на “Германея ЕКОЕЛ” ООД са фирмата на Янислав Бамбов “Би В Холдинг” ЕООД, регистрирана през 2008 г. с 10,00 лв. капитал, и община Сапарева баня. Дяловото участие на Янислав Бамбов във фирамата е 66% , а на общината 34%. Съвместната фирма на Бамбов и общината е основана по времето, когато кмет на курортния град бе Сашо Иванов.

Фирмата е регистрирана по ЗДДС на 24 март 2018 г. Адресната регистрация е на ул. “Иларион Ловчански” 26 в Кюстендил. Янислав Бамбов е съдружник със сестра си Любомира Бамбова във фирма “Еко булинвест”, регистрирана през 2010 г. с дейност, свързана с производство на електро- и топлоенергия, с основен капитал от 10 000 лв., който е поделен между брата и сестрата 50 на 50%.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *