HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Фирма от Сандански отнесе акт до 50 000 лв., хванаха я да гребе незаконно Мелнишка река

Санданската фирма „Ванстрой ДД“ ООД на Вероника и Иван Иванови отнесе акт за установяване на административно нарушение от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” за нерегламентирано изземване на наносни отложения в Мелнишка река. Сигналът бил подаден на „зеления“ телефон на дирекцията от бдителен гражданин, при проверката на място била открита техниката на фирмата, с която гребели строителния материал. Съгласно разпоредбите на Закона за водите нарушителят ще отнесе глоба от 20 000 до 50 000 лв.

Това е само един от общо 4-те „зелени“ сигнала за нерегламентиран добив от речно корито за миналия месец, но в останалите 3 случая  все още се изяснява собствеността на земекопната техника, за да знаят инспекторите към кого да адресират актовете си.

При проверка на място след подаден сигнал за липса на вода в коритото на река Каменица, след водохващането на МВЕЦ „Каменица“,  акт за установено нарушение е изпратен на оператора на МВЕЦ-а – благоевградската фирма „Проектоинвест“ ООД. Неговата глоба ще е между 2000 лв. и 10 000 лева.

Подобна санкция ще отнесе и собственикът на товарния автомобил с натоварени в него наносни съоръжения, който, пак по сигнал на граждани, проверяващите съвместно с полицията открили на левия бряг на река Места, в района на гърменското с. Огняново. До колата, която се води на Албен Господев, имало и пресни следи от мястото, откъдето са изгребани инертните материали, както и 12 купчини камъни, видимо приготвени за товарене.

Общо миналия месец дирекцията е написала 12 акта за административни нарушения и е издала 10 наказателни постановления на обща стойност 17 150 лв., отделно е събрала 7000 лв. по по-рано  наложени глоби и 338 978,62 лв. от такси за водоползване. Всичките пари са трансферирани по сметка на МОСВ.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *