Фирмите, поддържали пътищата в община Банско миналата година, ще чистят снега и през тази

Две фирми ще се грижат за зимното поддържане и снегопочистване на общинските пътища на територията на община Банско през 2019 година. Те са единствените участници  по обявената от община Банско обществена поръчка, която е по две обособени позиции с обща прогнозна стойност от 194 400 лева.

Фирма „Юси-65“- село Филипово, собственост на Юсеин Туталъ и Кадри Туталъ, поема зимната поддръжка по първата обособена позиция с прогнозна стойност  от 146 400 лева. Тя  включва  общинските пътищата, свързващи село Места със селата Гостун, Филипово, Осеново, Обидим и Кремен. Фирмата е поддържала  междуселищните пътища и миналата година. Предложената от нея цена за изпълнение се равнява на прогнозната стойност от 146 400 лева. Софийската фирма „ПСТ Груп“ ЕАД, представлявана от Камен Кичев, пък ще се грижи за зимно поддържане и снегопочистване на общинския път от Банско до местностите Шилигарника и Бъндеришка поляна в Пирин, който е предмет по втората обособена позиция, с прогнозна стойност в размер на 48 000 лева. Предложената цена за изпълнение от участника е малко по-ниска и е на стойност от 47 880 лева. Фирмата също е била изпълнител и през миналата година.

Предстои подписване на договорите за изпълнение по двете обособени позиции. Те са със срок от една година и ще влязат в сила от 01.01.2019 година.

До края на годината предстои да бъде избран изпълнител и за зимното поддържане и снегопочистване на улиците в Банско, Добринище и съставните села. Администрацията в курорта вече подготвя документите по новата обществена поръчка, която предстои да бъде обявена.

През последните четири години  снегопочистването в курорта се извършваше от „Евро Импекс Банско“ ДЗЗД. Тя бе изпълнител на обществената поръчка, която бе на стойност  4 310 331 лева и за срок от четири години. Предметът й освен зимното снегопочистване и поддържане на вътрешната улична мрежа на населените места в община Банско включваше и извършване на услуги по транспортиране на смесени битови отпадъци и биоотпадъци (от зелени площи, паркове и градини), метене на улици, тротоари, площади и други обществени обекти, почистване на вади, шахти и водостоци.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *