ФК „Кюстендил“ удължи с 1 седмица пробния период на бразилец

Отборът на ФК „Кюстендил“ може да не разчита на Йордан Йовчев за следващата си контрола с „Рилски спортист“ в Самоков в събота. Футболистът страда от контузия и се готви на индивидуален режим. Той е основна единица в селекцията на наставника Николай Николов-Чезето. С изключение на Йовчев, всички играчи са налице, включително и бразилецът Тиаго. Кариоката получи нов кредит на доверие и продължава пробите си с поне още 7 дни, след което ще стане ясна неговата участ, както и на останалите кандидати за място в отбора.

Докато футболистите се готвят на стадион „Осогово“, заниманията им се съчетават и с допълнителна работа. Спортното съоръжение е атакувано от немалка група строители, които се занимават с ремонта му. Първи акцент са съблекалните, които трябва да бъдат приведени в необходимия вид за началото на първенството на 3 август. Вниманието е насочено и към цялостния вид на стадиона, на който ще се играят всички домашни срещи на тима. Строителната инвазия трябва да бъде финализирана до последната седмица от подготовката, в която отборът ще се концентрира върху предстоящия първи мач в Югозападната Трета лига. Именно тогава цялото съоръжение ще трябва да премине през задължителното за третото ниво на родния футбол лицензиране. Ремонтните дейности обаче не пречат на отбора да ползва фитнеса към стадион „Осогово“, където под наблюдението на старшията и неговите помощници тече част от подготовката.

„Всичко върви по план. Тепърва ще правим още, за да оправдаем очакванията на нашите съграждани, които не са никак малки и ни задължават да се стараем още повече. Вярвам, че до старта на първенството всичко ще бъде на нужното ниво. Всички, ангажирани с цялостната работа около отбора, се влагат стопроцентово и не жалят сили. От наша страна остава да зарадваме привържениците ни с добра игра и победи. Вярно е, че нямаме допуснат гол във вратата си до момента, но това не е толкова важно, колкото да го повторим в нужния момент“, коментира Н. Николов.

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *