Фотографът, ЮЗУ възпитаничка, Е. Кацарска откри юбилейна изложба в Дупница

Възпитаничката на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, педагогът, фотограф и издател Елена Василиева Кацарска откри в Дупница юбилейната изложба „Заветът на светлината“ в изложбена зала „Джамията“. Чаровната дама бе подредила фотографии, живопис и приложно изкуство.

Художничката произлиза от две творчески фамилии. „Прадядо ми по майчина линия Илия Пастушански е бил опълченец. В рода на майка ми има много музиканти, литератори… А в рода на баща ми Паневи е била първата книгоразпространителска фирма от началото на века.

Любовта ми към старите занаяти е още от детството ми. Изложбата е едно вдъхновение, което от доста години е планувано. Тя е моята втора самостоятелна изложба за тази година. Юбилейна е, защото тази година ставам на 15 по няколко. В нея се включват фотографии, живопис, плъстенето, което е работата с вълна, с живи, естествени материали. В различни периоди от живота ми съм се занимавала с различни неща, но винаги фотоапаратът е с мен и когато има нещо интересно за снимане, го правя“, сподели за вестник „Струма“ Е. Кацарска.

А на въпрос какво е посланието на изложбата „Заветът на светлината“, тя отговори: „Стремежът към чистото, красивото. Да търсим красотата и добротата във всичко, което ни заобикаля“.

От името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев организаторът „Културни институции“ в община Дупница Анна Пепелджийска връчи поздравителен адрес на художничката Елена Кацарска.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *