Франк де Бур е новият селекционер на Нидерландия

Франк де Бур бе назначен за новия старши треньор на Нидерландия. 50-годишният специалист заменя на поста Роналд Куман, който миналия месец напусна поста и пое Барселона, и подписа двугодишен договор до Мондиал 2022 в Катар.

Де Бур, който също бе част от каталунския гранд, спечели като наставник рекордните четири последователни титли на Ередивизи с Аякс между 2011-2014. Но три престоя извън родната Нидерландия се оказаха неуспешни за бившия национал. Той бе уволнен от Интер след само 85 дни на поста през 2016, а на следващата година остана десет седмици в Кристъл Палас.

Последната му треньорска работа бе в Атланта Юнайтед в Мейджър Лийг Сокър, където той изведе клуба до успех за Купата, преди да напусне през юли след 18-месечен престой. Де Бур ще влезе бързо в новата си длъжност на селекционер на „лалетата“ в приятелска среща с Мексико на 7 октомври и два мача от Лигата на нациите в началото на следващия месец.

Нидерландците приемат мексиканците в Амстердам на 7 октомври, пред да пътуват за гостувания на Босна и Херцеговина на 11 октомври и Италия три дни по-късно. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *