Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години

От 3 януари носенето на маски на обществени места във Франция става задължително за децата над 6-годишна възраст. Съответният указ е публикуван днес в официалния вестник на страната.

В момента изискването за задължително носене на маска се отнася за всички граждани над 11 години. Маски трябва да се носят задължително в градския транспорт, на обществени места, в спортни комплекси и религиозни институции.

Новото изискване е прието няколко дни преди началото на учебните занятия във Франция във връзка с ръста на заболеваемост от COVID-19.

В редица градове, включително в Париж, се изисква носене на маски и на улицата. Изключение се прави за велосипедистите, шофьорите на автомобили и лица, които се занимават със спорт на открито. Глобата за нарушение на мярката е в размер на 135 евро.

Съобщава се, че през новогодишната нощ полицията в Париж е наложила почти 800 глоби за нарушаване на изискването за носене на маски.

В момента Франция преживява пета вълна на пандемията от коронавирус. Националната служба по обществено здраве съобщи вчера за рекордни 232 000 нови случая на коронавирус. В момента във френските болници има 18 700 души със симптоми на COVID-19.

Досега около 53 млн. души от 67-милионното население на Франция е преминало пълен курс на ваксинация, а до 30 декември 2021 г. бустерна доза е поставена на повече от 24,1 млн. души.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *