Франция пред пика на епидемията

Франция остава под карантина до 15 април. През изминалата седмица коронавирусът взе първата непълнотелна жертва. В търсене на решение властите превърнаха високоскоростен влак в линейка.

2314 са вече жертвите във Франция, а над 40 000 са заразените. Страната се гордее с влака, който е първият в Европа. Той тръгна преди няколко дни с първите 20 пациенти, които транспортира до различни краища на страната – от Страсбург, от Елзас. Днес, се очаква втори влак с 48 пациенти. Идеята на влака е да може да разтоварва болници с повече пациенти към райони, в които в момента не са засегнати от заразата, съобщава Нова тв.

Влакът е изключително добре оборудван – на един доктор се пада на четирима пациенти. Армията участва много активна и специално звено беше създадено, което да се грижи за болните.с COVID-19. Една негативна статистика се превръща в тенденция – в Страсбург германски лекари сигнализират, че пациенти над 80-годишна възраст се оставят без респиратори, тъй като се дава приоритет на по-младите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *