Франция въвежда разрешителни за пътуващите, които влизат на нейна територия

Пътуващите, които влизат във Франция или в отвъдморските й територии, ще трябва, считано от днес, да носят разрешително. Това обяви френското министерство на вътрешните работи, цитирано от БТА. Мярката, която влиза в сила незабавно, предвижда пътуващите да попълват формуляр, който да показват на граничните пунктове или преди да се качат на самолет, пътуващ към френска територия.

Изисква се във формуляра – който може да бъде открит на английски и френски език на интернет страницата на френското вътрешно министерство – хората да посочват причината за пътуването си. Изискването важи и за онези, на които се налага да влязат във Франция от друга страна в ЕС, за да работят.

Екипажите на самолетите и корабите, както и участващите в превоз на стоки през френските граници, също трябва задължително да носят документа, уточниха от министерството.

От средата на миналия месец Франция е под строга карантина заради коронавируса. Според сегашните правила хората трябва да носят със себе си разрешително, в което да са посочени причините за излизането при напускане на дома. Полицията стриктно наблюдава за спазването на мерките.

На този фон днес френското министерство на въоръжените сили съобщи, че около 40 души от екипажа на самолетоносача “Шарл де Гол” са с подозрения за коронавирус. Те са поставени в изолация на борда като превантивна мярка, а медици следят внимателно здравословното им състояние.

Едва наскоро военните моряци започнали да показват симптоми на коронавирус. Медицинският отсек на самолетоносача е оборудван с апарати за обдишване. В момента френският самолетоносач се прибира от Атлантическия океан към пристанището си на постоянно базиране в Средиземно море.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *