Френска селска торта със сладко от боровинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата: 
1 яйце
150 г. захар
200 мл. прясно мляко
2 с.л. мед
2 ч.л. сода
50 г. масло
400 г. брашно

за крема: 
2 кофички заквасена сметана
1/2 ч.ч захар
500 г. сладкарска сметана
1 бурканче сладко от боровинки
200 г. смлени орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Всички продукти за блата без брашното се слагат на слаб огън и се бъркат до получаване на карамелен цвят, добавя се брашното и се измесва. Тестото се дели на 5 равни топчета, разточват се на тънки кори и се пекат в загрята на 160 C фурна. По отделно се разбиват заквасената и сладкарската сметана с малко захар, след това се смесват. Всеки блат се маже с крем, сладко и се поръсва с орехи. Всичко се повтаря до последния блат, най-отгоре се маже с крем и се поръсва с орехи обилно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *