Френски макарони със сладко от малини

Необходими Съставки

ЗА МАКАРОНИТЕ

пудра захар – 200 г

бадемово брашно – 110 г

яйца – 4 бр.

захар – 40 г

какао на прах – 2 ч.л.

сладко от малини – 2 ч.л.

хранителна боя – няколко капки

ЗА ГАНАША

бял шоколад – 1 ч.ч.

сладкарска сметана – 100 г

Начин на приготвяне

За макароните:
В купа разбъркваме захарта и бадемовото брашно.

След това в друга купа разчупваме белтъците, разбъркваме добре и добавяме захарта.

В друга купа изсипваме разбитите белтъци, както и бадемовото брашно. И пак разбъркваме.

Слагаме какаото на прах, сладкото от малина, боята за храна и след което разбъркваме.

В тава слагаме хартия за печене, на която правим малки топченца от сместа. Оставяме ги във фурната за около 150 градуса за 20 минути.

За ганаша:
В купа сипваме течен бял шоколад в сгорещената сметана и разбъркваме.

След като френските макарони са готови, слагаме между всяка от ганаша.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *