Абитуриенти в час по практика правят безплатно прически на благоевградчани

Безплатен фризьорски салон отвори врати в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград. Всеки понеделник от 8 сутринта в часовете по практика дванадесетокласниците от специалност „Фризьорство“ ще подстригват и ще правят прически на всички желаещи, при това без пари.

„Идеята е чрез практическата работа учениците да усъвършенстват своите умения, компетентности и да се развиват професионално пред погледа на учителите си”, сподели директорът на ПГТЛП Димитрина Иванова и допълни, че неслучайно работата е поверена на ученици от 12 клас, тъй като вече имат необходимите знания и подготовка и са изградени специалисти.

Директорката подчерта и че фризьорският салон на училище отговаря на най-съвременните изисквания, оборудван е с модерна техника, като най-новата придобивка е измивна колона с хидравличен стол.

Вчера след „старта на промоцията“ още от рано сутринта имаше желаещи да тестват коафьорските уменията на абитуриентите и кабинетът по практика бе пълен с хора. Сред първите, седнали на стола, бе гимназистка от НХГ, която за 40 мин. се сдоби с модерна прическа на букли.

Изключително доволна от новата си визия бе и Севделина Николова, майка на ученик в ПГТЛП. „Изцяло се доверявам на младите фризьори, синът ми учи тук, в паралелката по готварство, познавам децата и учителите. Всички са изключително отговорни и дисциплинирани. Новата прическа много ми харесва, още повече че довечера ще празнуваме Ивановден“, сподели С. Николова и с усмивка допълни, че ще си запази час за прическа и за 8 март.

А абитуриентите действително влагаха много старание и креативност в работата си. Като истински професионалисти, те наблягаха на всеки детайл и оформяха косите на „клиентите” си в унисон с актуалните за сезона модни тенденции.

„Избрах да уча „Фризьорство”, тъй като това ми се отдава, а е и доходоносна професия. Изключително съм доволен от подготовката си тук и вече повече от година работя по специалността си”, разказа дванадесетокласникът Радослав Младенов, който миналата година завоюва бронзов медал в престижно национално състезание по фризьорство, част от X панорама на професионалното образование. Радослав е собственик на фризьорски салон в Симитли, а заради наплива на клиенти мисли да разраства бизнеса си.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *