Футболен шеф от Брежани посрещна Хр. Стоичков на официална вечеря в Торонто

Брежанецът Кирил Димитров бе сред щастливата част от българската диаспора в Торонто, успяла да се докосне до най-известния нашенец в света Христо Стоичков по време на представянето на автобиографичната му книга “Историята”. Събитието се състоя в една от най-луксозните зали на канадския мегаполис – “Парамаунт Ивенспейс”, където организаторите връчиха на Камата третата му “Златна обувка”, този път лява, каквато подхожда на Модерния ляв /сн. 1/. Мегазвездата бе посрещнат от българин, облечен като гвардеец, и дама в народна носия, които го почерпиха с вино и питка под звуците на роден фолклор, както обичаите по нашите земи повеляват. Гостите на събитието се забавляваха със специално подготвен скеч и комика Христо Гърбов /вдясно на сн. 2/, който бе гост в Канада заедно със съпругата си – режисьорката Иглика Трифонова.

Играещият мениджър на елитния канадски “Скарбъро” К. Димитров с благоговение докосна “Златната топка”, докато чакаше реда си за автограф от Стоичков /сн. 3/. Двамата си стиснаха ръцете /сн. 4/, а разговорът помежду им продължи по време на официалната вечеря, дадена от организаторите в чест на високия гост.

“Разменихме по няколко думи около общи познати футболисти. Впечатли ме всеобхватната информираност на Стоичков около всичко, свързано с футбола, но все пак е журналист в световноизвестна спортна медия. Знаеше за нашия отбор, за това, че българи играят в него, всичко. Освен това винаги има какво да научиш от най-великия български футболист”, не скри възхищението си К. Димитров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *