Футболистът на „Места” Ангел Кюмурджиев окачи още един трофей на стената на славата – 8-кг щука

Ловците тръгнаха по дирите на едрия дивеч, а колегата им рибар Ангел Кюмурджиев тръгна по следите на едрите риби. Футболистът на „Места“ (Хаджидимово) показа, че се е завърнал на верния път, и след известно затишие поднови практиката си да завършва своите излети с трофейни екземпляри. Халфът показа, че не е забравил „как се прави“, сдоби се с нов повод да се говори за него и поднови „лиценза“ си на риболовец, а не просто рибар, след като улови 7,8-килограмова щука. Това се случи на едно от любимите места на състезателя на хаджидимовци – язовира на село Ловча.

Той обяви кратко и ясно, че използваната техника е обичайната за тази риба – на воблер, но използвайки нова въдица, чиито качества успя да изпробва при този свой излет. Новото „съоръжение“ се оказа на кадем за него, като на куката му се хванаха и по-малки риби, а на моменти му се налагаше като истински виртуоз да борави с „няколко инструмента“.

Улова Ангел Кюмурджиев по традиция няма да остави за дълго в хладилника си, а ще сподели с приятели, които неведнъж са опитвали слуката му. Веднага след като се разбра за благополучния излет, някои от тях заложиха в хладилниците си за изстудяване бяло вино и бира, а футболистът пък ще има ангажимента да приготви по най-добрия начин уловената риба, което е негов специалитет.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *