Футболист е Спортист № 1 на Гоце Делчев, хандбалистите с най-много награди

Футболистът на „Ботев“ (Вр) Ангел Лясков стана спортист на Гоце Делчев за 2019 г. Победителят бе излъчен със сбора на точките от гласуването във фейсбук страницата на общината и на комисията по спорт и представителите на местните медии. Носителят на приза започва да тренира в ДЮШ на ФК „Пирин“ /ГД/ още на 7 г. под ръководството на Лъчезар Карталов и Иван Макриев. След това преминава в академията на „Литекс“, откъдето го привличат в ЦСКА. Защитникът, който е част от младежкия национален тим до 21 г., оглави подреждането със 124 т. С 4 по-малко втори се нареди вратарят на хандбалния „Пирин“ Димитър Ортомаров, а топ 3 допълни футболистът на „Черно море“ Васил Панайотов с 92 т.

„Благодаря за признанието. Това е изключително отличие, защото го получавам в родния ми град. Да те оценят у дома понякога се оказва далеч по-трудно, отколкото на друго място“, коментира А. Лясков.

В младежката класация спортист на годината е капитанът на юношеската формация на ХК „Пирин“ до 14 г. Андон Пендичев с подгласници Самуел Георгиев от КК „Ронин“ и лидера на 18-ките на ФК „Пирин“ Димитър Гемеджиев.

Отбор на годината при мъжете е ХК „Пирин“, а при подрастващите 14-годишната гарнитура на клуба, която донесе първия медал за местния хандбал от държавно първенство след 13 г. прекъсване. Наставникът на вицешампионите Любомир Арнаудов спечели наградата за най-добър треньор със 128 т. Основателят на ФК „Неврокоп“ Андон Калайджиев зае второто място със 106 т., следван от Стоян Златев /88 т./ от карате клуб „Ронин“.
На церемонията бяха връчени и две посмъртни награди – на основателя на хандбала в Гоце Делчев Атанас Карабельов и на президента на местния футболен клуб Атанас Мълчанков, които си отидоха от този свят през 2019-а.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ


Победителят А. Лясков

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *