Топ теми

Футболист на „Места” засрами авджиите, в разгара на ловния сезон „отстреля” 14 кг шаран

В разгара на ловния сезон, когато авджиите захранват публичното пространство с отстреляните диви свине, футболистът на „Места“ (Хаджидимово) Ангел Кюмурджиев намери собствена ниша и се презентира със завидно постижение, само че риболовно. Халфът пусна своя снимка с гигантски шаран, уловен лично от него. Кюмурджиев извадил слука по време на риболовен излет на язовира в Огняново, където си приготвил такъмите за улов на щука на блесна. Затова бил изключително изненадан, когато вместо зъбатия хищник куката налапал 14-килограмов шаран. Ваденето на гиганта отнело повече от час, а рибарят приложил целия си опит, за да не скъса влакното или да не допусне рибата да се откачи.

След приключване на борбата Ангел Кюмурджиев се снима с уловената риба и сподели фотоса във Фейсбук. Противно на очакванията обаче, шаранът няма да бъде част от никулденската трапеза в дома на бившия футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев), защото като фен на риболовния феърплей след кратката фотосесия пуснал обратно рибата във водата да зарадва и друг колега един ден.

„Това е мое виждане и никой не може да ме откаже от него. Ако беше щука, едва ли щях да го сторя, но шаранът е друга бира. Такива екземпляри като този са полезни за популацията на рибите, което добре знаят всички мои колеги рибари. Освен това шаранът е любимата ми риба“, коментира Ангел Кюмурджиев, който вече подготвя такъмите за следващия си риболовен излет. За него това е поредният трофеен екземпляр за 2020 г., след като в актива му фигурират над 20-килограмов толстолоб, над 4-килограмова бяла риба, няколко щуки от над 4 килограма, част от които бяха споделени под формата на кулинарни изкушиения с приятели и познати.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *