Футболните надежди на „Неврокоп“ областен първенец без загубен мач

Отборът на ФК „Неврокоп“ получи купата за шампион на областната група при децата в Пиринско на специална церемония. Тя бе проведена на стадиона на гоцеделчевския клуб, а за случая и за връчването на приза бе дошъл председателят на Областния съвет на БФС – Благоевград Александър Кабзималски. Награждаването бе преди последния мач на първенството с „Вихрен“, преминал при подкрепата на екзалтирана местна публика и много изненади. Една от тях бе направена от гостите, водени от директора на ДЮШ на санданчани Владимир Каракичев и треньора Стойко Найденов.


Златните медалисти от „Неврокоп“.

Надеждите на тима от курортния град направиха шпалир, през който преминаха техните опоненти на излизане към терена. Другата бе подготвена от местната община, чийто отговорник по младежките дейности и спорта Костадин Харисков връчи от името на местната власт плакет и поздравителен адрес по случай първото място. Третата бе персонално за главния треньор и основен двигател на ФК „Неврокоп“ Андон Калайджиев, на когото питомците му и техните родители поднесоха колаж и стилен албум със снимки и лични послания на всеки от състезателите.

„За мен това е изключително вълнуващ момент, в който има и удовлетворение. Това обаче нямаше да се случи, ако не бяха усилията на всички нас – треньори, състезатели и съмишленици, на които благодаря. Положихме много усилия, имахме напрегнати и радостни моменти, но това е именно очарованието на футбола и прави всеки успех още по-сладък“, заяви развълнуваният А. Калайджиев.


Публиката изпита много емоции на последния мач

Срещата с „Вихрен“ бе достоен завършек на първенството, предлагайки своеобразна драма. Първи поведоха гостите с гол от дузпа в 30-та мин., реализирана от сина на Ст. Найденов – Емил. Неврокопчани изравниха в 51-та мин. чрез Ибрахим Капанък. Минута по-късно влезлият като резерва Владимир Камбошев се озова сам срещу излезлия вратар на съперника и го прехвърли за 2:1. В 59-та мин. санданчани стигнаха до нов гол на Емил Найденов, а точка на спора сложи Денис Ходжов 5 минути преди финалния съдийски сигнал – 3:2. Това попари надеждите на „Вихрен“ за втората позиция и отборът остана трети след ФК „Неврокоп“ и „Пирин 2001“, а домакините останаха непобедени през сезона, в който имат само 3 равенства навън.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *